Luokka:Löytöretkiä Päijät-Hämeen kyliin -hanke

Häme-Wikistä

Luokassa "Löytöretkiä Päijät-Hämeen kyliin -hanke" julkaistut tekstit on saatu ProAgria Etelä-Suomen toteuttaman projektin loppuraporteista. Tekstien julkaisemiseen ja muokkaamiseen on saatu lupa julkaisijalta.

Löytöretkiä Päijät-Hämeen kyliin -hanke toimi vuosina 2012-2013 viidessä päijäthämäläisessä kylässä, Asikkalan Kalkkisissa, Hartolan Vuorenkylässä, Hollolan kirkonseudulla, Hämeenkosken taajamassa ja Padasjoen Kellosalmi - Seitniemi - Virmailassa. Lisäksi tehtiin kyläkävelyjä kymmenessä muussa päijäthämäläisessä kylässä. Hankkeen rahoittivat yhdessä toimintaryhmät Eteläisen Päijät-Hämeen maaseudun kehittämisyhdistys - Etpähä ry ja Päijänne Leader ry Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta.

Hankkeen toteuttivat ProAgria Etelä-Suomi ry sekä siihen kuuluvat Etelä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset ja Hämeen kalatalouskeskus. Hankkeessa oli mukana monia eri alojen asiantuntijoita: maisemasuunnittelijoita, paikalliskulttuurin kartoittaja, rakennusarkkitehteja sekä kalastus- ja vesistökunnostusten asiantuntija. Hankkeen aikana kaikissa viidessä kylässä oli erilaisia tapaamisia, maastokäyntejä, pienryhmiä, tapahtumia tai asukasiltoja yhteensä 86 kappaletta. Lisäksi järjestettiin seminaareja, kotimaan opintomatkoja ja ulkomaan opintomatka. Hankkeessa tehtiin löytöretkiä yhdessä kyläläisten ja kesäasukkaiden kanssa kylien maisemaan, kulttuuriympäristöön, luontoon, vesistöihin, paikallisuuteen ja historiaan.

Alaluokat

Tässä luokassa on seuraava alaluokka.

Sivut, jotka ovat luokassa Löytöretkiä Päijät-Hämeen kyliin -hanke

Seuraavat 83 sivua kuuluvat tähän luokkaan. Sivujen kokonaismäärä luokassa on 83.