Hyppää sisältöön

Ero sivun ”Taidelainaamo” versioiden välillä

Kohteesta Häme-Wiki
Share/Save/Bookmark
Loikkaa:valikkoon, hakuun
 
p (yksi versio)
(ei mitään eroa)

Versio 5. maaliskuuta 2013 kello 11.57

Hämeenlinnan taidelainaamo sijaitsee Kongressi- ja kulttuurikeskus Verkatehtaan tiloissa. Taidelainaamosta voi lainata kuvataidetta kuukausimaksua vastaan. Teosten kuukausivuokra on 5% teoksen kokonaishinnasta.

Taidelainaamon idea

Taidelainaamotoiminta sai alkunsa kirjastoista. Nykyään taidelainaamot ovat useimmiten taiteilijayhdistysten ylläpitämiä. Taidelainaamo tarjoaa vaivattoman tavan hankkia koteihin laadukasta taidetta. Taidelainaamo tarjoaa myös yrityksille asiantuntija-apua yrityslahjahankinnoissa sekä teosten valinnassa yritysten toimitiloihin. Lainaussopimus tehdään vähintään yhdeksi kuukaudeksi, enintään 20 kuukaudeksi kerrallaan. Tänä aikana asiakas voi kokeilla, miten teos soveltuu ympäristöönsä. Teoksen voi palauttaa tai lunastaa omakseen, jolloin kuukausimaksut vähennetään täysimääräisenä teoksen hinnasta. Teoksen voi ostaa myös kertaostona. Taidelainaamo on kuin kurkistusikkuna taiteen eri tyyleihin, lajeihin, taiteilijoihin ja heidän käyttämäänsä tekniikkaan.

Lainattavat teokset

Taidelainaamon teokset vaihtuvat viikottain. Esillä on veistoksia, maalauksia, grafiikkaa, valokuvataidetta Ars-Hämeen sekä Hämeenlinnan taiteilijaseuran jäseniltä. Lainattavia teoksia on mm. seuraavilta taiteilijoilta: Jaana Aalto, Terho Aalto, Anna-Maija Bergman, Satu Bethell, Maija Helasvuo, Kaarina Helenius, Mari Isotalo, Heli Huotala, Mirka Johansson, Aura Jylhä-Vuorio, Erkki Kannosto, Mika Karhu, Jouko Lapintie, Olli Larjo, Salla Laurinolli, Samuli Laurinolli, Kati Lehtonen, Juha Meuronen, Mikko Myöhänen, Jari Männistö, Jouko Pullinen, Pentti Pullinen, Katri Stenberg, Anne Tamminen, Vilja Tamminen, Anssi Taulu ja Marjukka Vainio.

Tilat

Ars-Hämeen ylläpitämä taidelainaamo aloitti toimintansa Poltinahon Taidekasarmilla 1.8.2007. Vuoden 2008 alussa se siirtyi Verkatehtaalle. Yhdistyksen 35-vuotisjuhlavuosi aloitettiin komeasti kahdessa paikassa: 4.1.08 juhlittiin oman GalleriaKONEen ja Taidelainaamon avajaisia Verkatehtaalla Hämeenlinnassa ja 11.1.-10.2.2008 uusien jäsenten yhteisnäyttelyä "Paikallista" merellisissä tunnelmissa Galleria Rantakasarmilla Suomenlinnassa 18 arshämäläisen taiteilijan voimin.

Taidelainaamoa ylläpitää Ars-Häme ry. Ars Hämeen toiminnanjohtajana työskentelee Sirpa Taulu.


Lähteet

Tämän ominaisuuden tyyppi on virheellinen