Pieni Teatterikoulu

Häme-Wikistä

Pieni Teatterikoulu kuuluu Forssassa olevan Wahren-opiston opetusohjelmaan. Forssan kaupungin keskustassa, ns. Kehräämöalueella sijaitseva opisto on Forssan entinen työväenopisto, sittemmin kansalaisopisto ja aikuisopisto, josta tuli vuonna 2008 Wahren-opisto.

Ladataan karttaa...


Opisto tarjoaa taiteen perusopetusta näyttämötaiteessa, Pienessä teatterikoulussa. Teatteriopetusta on annettu opistossa vuodesta 2007 alkaen. Se on osa opiston taiteen perusopetusta, joka on tavoitteellista, tasolta toiselle etenevää eri taiteenalojen opetusta. Opetus noudattaa vapaan sivistystyön lautakunnan hyväksymiä opetussuunnitelmia, jotka perustuvat Opetushallituksen päättämiin opetussuunnitelman perusteisiin. Wahren-opistossa lapsille ja nuorille järjestetään taiteen perusopetusta yleisen oppimäärän mukaan.

Perusopetuksen lisäksi on nuorten teatteriryhmä, jossa nuoret pääsevät kokeilemaan teatterin tekemistä hauskana harrastuksena. Mutta harrastuksen lisäksi myös näyttämötaiteen perusopetus antaa nuorille valmiuksia itsensä ilmaisuun ja kehittämiseen. Myöhemmin nuori voi hakeutua halutessaan alan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen.

Tämä artikkeli kaipaa lisää tekstiä ja tarkentamista. Auta laajentamaan artikkelia.