Hyppää sisältöön

Hämeen Taideartteli

Kohteesta Häme-Wiki
Share/Save/Bookmark
Versio hetkellä 31. heinäkuuta 2019 kello 16.43 – tehnyt Hmlkirjasto (keskustelu | muokkaukset) (Ajankohtaista:)

Loikkaa:valikkoon, hakuunAjankohtaista:

MAINOSAsumus Kappadokiassa-1.jpg

Kellarin kätköistä kerättyjä - Maija Koivulan maalauksia ja grafiikkaa. Viipurintien terveysasema G-rak. 2. krs. 3.6.-31.8.2019

Maija Koivulan viehättäviä ja laadukkaita teoksia vuosien varrelta esillä kesän ajan Viipurintien terveysaseman toisessa kerroksessa.

Osoite:
Viipurintien terveysasema G-rak 2. krs.
Viipurintie 1-3, 13200 Hämeenlinna
avoinna arkisin klo 8.00-16.00
Tervetuloa tutustumaan.


10.7.19 Suuri maalaustapahtuma 10.7.2019 klo 10-16 Hämeenlinnan Kaupunginpuistossa - kuvia ja tunnelmia

Hämeen Taideartteli ry osallistui Suureen Maalaustapahtumaan järjestämällä 10.7. Maalauspäivän Hämeenlinnan kaupunginpuistossa. Päivä oli upea, aurinko paistoi ja luonto oli parhaimmillaan. Hieno fiilis! Suurkiitos kaikille!


Mervi Turtiaisen akvarellejaedit2.jpg

Mervi Turtiaisen akvarelleja Hätilän hammashoitolassa 2.5.-20.6.2019 - nyt virtuaalisesti

Mervi Turtiaisen värikylläisiä ja luontoaiheisia akvarelleja oli esillä Hätilän hammashoitolassa (Viipurintie 32, Hämeenlinna) touko-kesäkuussa 2019. Nyt voit tutustua näyttelyyn virtuaalisesti.


KIlikkaa tästä Mervi Turtiaisen akvarellinäyttelyyn, ole hyvä!
PopArt ja Let's Go

PopArt-kahvilat ja ex temporena toteutetut Let's Go-retket tuovat oman, inspiroivan ja ajan hengen mukaisen lisänsä Arttelin toimintaan perinteisten maalausiltojen ja kurssien lisänä.


TAIDEARTTELIN KEVÄÄN JA KESÄN 2019 TOIMINTAKALENTERI

17.5.19 klo 18.00 KEVÄTKAUDEN LOPETTAJAISET eli  PIPPALOT
Josef Tommisen Ateljee Tuulikummussa nyyttikestien merkeissä. Makkaranpaisto mahdollisuus kodassa. Kahvit juodaan Taidegallerian puolella. “JUSSI” toivottaa kaikki arttelilaiset tervetulleeksi. Jos tarvitset kimppakyytiä, tule Arttelin pihaan 17.30 tai Hätilän K-Supermarketille (Aulangontie 1) klo 17.40. Hätilästä pääset Mervi Turtiaisen kyydillä puh. 050 5425 156. Mennään isolla joukolla viettämään mukava keväinen ilta. Osoite: Mustilanmäentie 34B, 13900 Pekola. Jussin puh. 0400 485 806

26.5.2019 TAIDERETKI HELSINKIIN - kaikille taiteen ystäville
Vierailemme Akseli Gallen-Kallelan museossa Tarvaspäässä ”Sielun silmä-meedioita ja magnetisteja” – suomalaistaiteilijat selvänäköisinä mestareina -näyttelyssä.
Toinen kohde on Helsingin Kuusisaaressa sijaitseva Villa Gyllenbergin Sigrid Schaumannin elämäntyötä esittele ”Taide tunteiden kuvana” –näyttely.
Lähtö Hämeenlinnasta Arttelilta Parolantie 17 klo 9.30, Goodmanin bussipysäkin kautta Hkiin.
Omakustanteinen lounas klo 13 Cafe Zoceriassa Tarvaspäässä.
Kotiin lähdetään klo 16.
Hinta 30/35 euroa jäsen/ei jäsen sisältää matkat. Ei sisällä sisäänpääsymaksuja.
Sitova ilmoittautuminen 12.5. mennessä Mervi Turtiaiselle email: mervi.turtiainen@elisanet.fi puh. 050 5425 156. Maksu Arttelin tilille FI53 5680 0050 4245 77

10.7.19 SUURI MAALAUSTAPAHTUMA - Hämeen Taideartteli ry osallistuu Suureen Maalaustapahtumaan järjestämällä 10.7. Maalauspäivän Hämeenlinnan kaupunginpuistossa
Tervetuloa viettämään Kuvataiteen päivää yhdessä maalaten/piirtäen/luonnostellen tai valokuvaten maisemaa. Näköala Vanajalle on upea ja luonto täynnä herkkiä yksityiskohtia.
Kokoonnumme klo 10 Puistokomitean paviljongilla. Rantareittiä kävellen se löytyy matkan varrelta. Googlata sen voi esim. Hämeenlinnan kesäteatterin ajo-ohjeella.
Noin klo 12 –13 vietämme yhteisen picnic-hetken omia eväitä nauttien. Päivän päätteeksi klo 15.30 kokoonnumme uudelleen paviljongille ja kuvaamme työt tarpeen mukaan.
Tule yksin tai ystävän kanssa, ota mieluusti lapsi mukaan - oma tai lapsenlapsi tai vaikka naapurin lapsi - piirustuskaveriksi. Omat työvälineet mukaan. Lapsille on varattu piirustusvälineet.
Sateen sattuessa on mahdollisuus siirtyä lähellä oleviin paviljonkeihin työskentelemään. Lisätietoja, esim. ajo-ohje: Tuulikki Määttänen tuulikki.maattanen@saunalahti.fi puh. 050 4305 707

TULE KANSSAMME NAUTTIMAAN HÄMEEN KAUNIISTA LUONNOSTA JA MAISEMASTA!
Hämeenlinnan Kaupunginpuisto sijaitsee Vanajaveden rannassa Hämeen linnan ja Linnankasarmien pohjoispuolella, noin 2 kilometrin ja vajaan puolen tunnin kävelymatkan päässä torilta.
Katso linkin takaa kaupunginpuiston kohteet ja reitit: Hämeenlinnan kaupunginpuiston esittely netissä

Puistokomitean paviljonki on Puiston Vanajan puoleisella rinteellä, Rantareitin (Rhenbinderintie) varrella. Paviljongista avautuu näköala Vanajavedelle.
Kaupunginpuisto tarjoaa useita inspiroivia kohteita taiteilijalle ja kuvaajalle: huvimajoja, vanhoja komeita puita, sadunomaisia kiviraunioita ja metsäpolkuja.
Osoite: Hämeenlinnan kaupunginpuisto, Tampereentie 100, 13600 Hämeenlinna

20.7.19 klo 16.00 - 21.00 MINITAIDEFESTARIT Hämeenlinnan torilla
Taideartteli osallistuu Hämeenlinnan Taiteilijaseuran järjestämiin Minitaidefestareihin Hämeen Taidearttelin infopöydällä. Onnenpyörä ja arvontaa. Minitaidefestarit on poikkitaiteellinen tapahtuma, joka yhdistää musiikkia, kuvataidetta, runoutta ja katutaidetta. Festarit järjestää Hämeenlinnan Taiteilijaseura. Hieno monitaiteellinen tapahtumalauantai tulossa! Lisätietoja Taiteilijaseuran sivulta: http://hameenlinnantaiteilijaseura.fi/

PopArt -TAIDEKAHVILA maanantaina 22.7.2019 klo 11-15 Rengon Toukolassa
Taideartteli toivottaa kaikki tervetulleiksi kahvittelemaan ja jutustelemaan maanantaina 22.7.2019 klo 11-15 Rengon Toukolaan perinteiseen PopArt-taidekahvilaan. Tarjolla keittolounas tykötarpeineen ja jälkiruokakahveineen hintaan 7 e (lakt. glut). Esillä myös arttelilaisten taidetta, taiteellinen kirpputori ja pieni pullamyymälä. Yhteyshenkilö Anne Ihamäki 044 364 0104.
Tervetuloa viihtymään ja nauttimaan lounasta maalaismiljööseen.
Tapahtuma on osa Renkoviikkoa. Osoite: Hä-meen Härkätie 4289. (Löytyy hyvin Googlesta) Kahvilan tuotolla tue-taan seudullista taideharrastustoimintaa.
10.8.19 KULTTUURIRETKI VOIPAALAN TAIDEKESKUKSEEN VALKEAKOSKELLE - kaikille kulttuurin ystäville
http://www.valkeakoski.fi/portal/suomi/kulttuuri_ja_vapaa-aika/voipaalan_taidekeskus/
Retken aikataulu:
klo 10.00 lähdetään Taidearttelin pihasta kimppakyydeillä Voipaalaan.
Päärakennuksen näyttely: Voi veljet! Antti ja Jukka Korkeila, Matti, Paavo ja Tarmo Paum - Näyttely veljeydestä, sukulaisuudesta ja erilaisuudesta.
Aitassa: Danny ja muita artisteja, Alvar Kolasen valokuvia.
Ilkka-ateljeessa: Mari Välimäki, Valkeakosken kuvataiteilijat.
klo 13.00 omakustanteinen lounas Päivölässä.
klo 14.30 vierailemme Merja Antilan työhuoneella.
klo 16.00 suuntaamme Visavuorelle Emil Wikströmin taiteilijakotiin https://www.visavuori.com/
17.30 lähdemme Hämeenlinnaan
Ilmoittautumiset 31.7. mennessä Elina Vänttiselle pe.vanttinen@gmail.com puh. 040 7455 296
Huom. Varaa sisäänpääsymaksuihin yhteensä n. 14 euroa, jollei sinulla ole Museokorttia.

31.8.-1.9. la-su 10.30-15.00 VIIKONLOPPUKURSSI AKRYYLIN JA AKRYYLIVÄRIN MAHDOLLISUUKSISTA -kaikille kokeilijoille ja uuden etsijöille.
Taidemaalari Eeva Kokin kurssi sisältää monipuolisesti kokeiluja, maalaamista ja teoriaa.
Se pidetään Taidearttelin tiloissa Parolantie 17:ssä.
Mukaan mahtuu 15 osallistujaa. Hinta 45 e/ 50 e jäsen/ ei-jäsen. Vapaaehtoinen materiaalimaksu 10 euroa.
Sitova ilmoittautuminen 31.7. mennessä Kati Kemppaiselle ensisijaisesti sähköpostiin: katikkemppainen@gmail.com. Tekstiviestinä puhelimitse: 044-2614665 .
Akryylimaalauksen menetelmät kehittyvät huimaa vauhtia, uudet apuaineet antavat mahdollisuuksia tulkita havaintoja uusin tavoin ja menetelmin. Kurssilla saat opastusta akryylivärien erilaisten lisäaineiden käytössä ja tekniikoissa ja pääset niitä kokeilemaan. Myös maalaamiselle varataan aikaa. Opettaja, Eeva Kokki, on taidemaalauksen materiaaliopin asiantuntija, Vapaassa taidekoulussa ja monilla kursseilla sitä opettanut monipuolinen taidemaalari.
TULE ROHKEASTI KOKEILEMAAN!Taidearttelin vuoden taiteilija 2018

Ari-Juhani Keppo

Annikki Syyrilä-Sarrala, Taidearttelin vuoden 2017 taiteilija Maailmojen rajalla. öljy

Ari-Juhani Keppo ja hänen teoksensa "Hattulan Pyhän Ristin Kirkko".


Hämeen Taidearttelin "Vuoden 2018 arttelilaiseksi taiteilijaksi" on valittu pitkän linjan taiteentekijä ja aktiivinen taideharrastuksen edistäjä Ari-Juhani Keppo. Valinta julkistettiin Hämeen Taidearttelin vuosinäyttelyn avajaispäivänä 1.11.2018 Riihimäen kirjastossa.

Ari-Juhani Keppo liittyi yhdistykseen vuonna 2011 ja toimi hallituksen varapuheenjohtajana kuusi vuotta. Hallituksessa hän on edelleen aktiivisesti mukana. Ari-Juhani on alunperin kotoisin Riihimäeltä ja jo lapsena piirtäminen ja maalaaminen oli hänelle mieluinen harrastus. Merkonomitutkinnon jälkeen Ari-Juhani toimi liike-elämän palveluksessa erilaisissa myynnin ja markkinoinnin tehtävissä. Lukuunottamatta yhdeksän vuoden ajanjaksoa, jonka hän vietti Kotkassa suolaisia merituulia haistellen, on Ari-Juhani asunut Kanta-Hämeessä: Hattulassa ja Hämeenlinnassa. Öljyvärimaalauksesta hän kiinnostui vasta kun sai oppimestarikseen tunnetun Hämeenlinnalaisen taiteilijan Erkki Mikkolan jonka opissa Ari-Juhani maalasi v. 1975-85 Hattulan kansalaisopiston taidepiirissä Parolassa.

Hämeen Taideartteli ry

Hämeen Taideartteli ry on perustettu 6.1.1980. Yhdistyksen tarkoituksena on koota yhteen Hämeenlinnan ja lähikuntien kuvataiteista kiinnostuneet henkilöt ja luoda mahdollisuus kehittyä työn tai harrastuksen parissa. 

Hämeen Taidearttelin toiminta on merkittävä lisä kaupungin kulttuuripalveluihin, ja sen toiminnan jatkuvuus on jäsenilleen kehittävää ja mielihyvää tuottavaa, yhteisöllisyyttä lisäävää sekä yksilöä kasvattavaa. Yhdistys on avoin ja helposti saavutettavissa kaikille taiteesta kiinnostuneille ikään ja taitoihin katsomatta. Täten Hämeen Taidearttelin toiminta on hyödyllistä varsin monille erilaisille ihmisille.

Toiminnan tukemiseksi yhdistys on saanut Hämeenlinnan kaupungilta tukea vuokran maksuun. Jäsenmaksuilla kustannetaan yhdistyksen varsinainen toiminta.

Taidearttelin toimitilassa, Parolantie 17, pidetään tekniikaltaan erilaisia taidepiirejä useana iltana viikossa.

Jäseniä Taidearttelissa on kaikkiaan noin sata. Uusiakin harrastajia mahtuu mukaan.

Yhdistys järjestää vuosittain ainakin yhden näyttelyn. Syksyn 2018 näyttely pidetään poikkeuksellisesti Riihimäen kirjastossa Hämeenlinnan pääkirjaston remontin vuoksi. Kaikki Taidearttelin jäsenet saavat näyttelyyn esille vähintään yhden työn. Näyttelyn yhteydessä valitaan Hämeen Taidearttelin vuoden taiteilija.

Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluvat puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan lisäksi kuusi varsinaista ja kuusi varajäsentä. Hallitus kokoontuu kevätkaudella Arttelin toimitilassa säännöllisin väliajoin. Vuosikokous pidetään maaliskuussa Arttelin tiloissa Parolantie 17:ssä.

Kritiikki-ilta.jpg
Kritiikki-illassa kuunnellaan huolella Josef Tommisen ohjeita ja vinkkejä jatkotyöskentelyyn.

Yhteystiedot

Osoite: Parolantie 17, 13130 HÄMEENLINNA

Puheenjohtaja: Anne Ahonen, e-mail: anneahonen02@gmail.com  

Jäseneksi liittyminen

Hämeen taidearttelin jäsenenä pääset osallistumaan viikottaisten ryhmien toimintaan sekä edullisille taidekursseille ja -matkoille. Jäsenmaksu on 30 euroa/vuosi ja lomakkeita saa toimitiloistamme, Parolantie 17 kellarikerros. Voit myös tulostaa lomakkeen nettisivuiltamme kohdasta "Lomakkeet".

Taidearttelin viikko-ohjelma kevät 2019


HUOM! Hämeen Taidearttelin toimitilassa on tehty lattiaremontti, jonka yhteydessä kalusteita uusitaan ja pintoja maalataan. Lattiat on nyt saatu kuntoon mutta paljon on vielä hommia jäljellä mutta uskallamme jo luvata, että RYHMÄT ALOITTAVAT TOIMINTANSA VIIKOLLA 13 (26.3. alkaen) vasta remontoidussa toimitilassamme Parolantiellä. Ryhmissä voit käydä oman aikataulusi mukaisesti, ei sitoutumispakkoa. Osallistuminen edellyttää kuitenkin Arttelin jäsenyyttä. Jos et halua sitoutua Arttelin jäseneksi mutta osallistuisit mielelläsi ryhmiin silloin tällöin tai kokeilumielessä, voit maksaa 5 euron kertamaksun. Tervetuloa mukaan!

Viikonpäivä tekniikka / ohjaaja / yhteyshenkilö Kauden pituus aika
Tiistai grafiikka, Tuulikki Määttänen 26.3.-30.4. 13.00-
Keskiviikko frescoryhmä, Elina Vänttinen 27.3.-24.4. 10.30-
Keskiviikko öljy/akryyli/akvarelli, ohjaaja Mihail Tolmatsov 27.3.-24.4. 18.00-20.30 Ohjaus joka kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona.
Torstai päiväryhmä: kaikki tekniikat, omatoimiryhmä 28.3.-2.5. 13.00-15.00

|} Freskojen valmistus vaatii useita työvaiheita
Freskojen valmistus vaatii useita työvaiheita

Taidenäyttelyt netissä

Vuosinäyttelyt

Hämeen Taidearttelin vuosinäyttely 2018 Riihimäen kirjastossa 1.-30.11.
Hämeen Taidearttelin vuosinäyttely 2017 Hämeenlinnan pääkirjastossa 2.-15.10.
Hämeen Taidearttelin vuosinäyttely 2016. Hämeenlinnan pääkirjastossa 3.-16.10.
Hämeen Taidearttelin vuosinäyttely 2015. Hämeenlinnan pääkirjastossa 12.-25.10.
Hämeen Taidearttelin vuosinäyttely 2014. Hämeenlinnan pääkirjastossa 6.-19.10.
Hämeen Taidearttelin vuosinäyttely 2013. Hämeenlinnan pääkirjastossa 4.-17.11.

Juhlavuoden 2015 näyttelyt

Hämeen Taidearttelin vuosinäyttely 2015. Hämeenlinnan pääkirjastossa 12.-25.10.
Hämeen Taidearttelin 35-vuotisjuhlavuoden 3. lähikirjastonäyttely Jukolan kirjastossa 15.10.-11.11.2015
Hämeen Taidearttelin 35-vuotisjuhlavuoden 2. lähikirjastonäyttely Rengon kirjastossa 1.-30.4.2015
Hämeen Taidearttelin 35-vuotisjuhlavuoden 1. lähikirjasto näyttely Lammin kirjastossa 2.-28.2.2015
Kohtaamisia ajassa - Hämeen Taideartteli 35-vuotta. Retrospektiivinen näyttely Hämeenlinnan historiallisella museoviikolla 18-23.5.2015.

Kesänäyttelyt

Taideartteli, Kesäisiä hetkiä Tammelan Portaan kylässä. Kesänäyttely Tammelan kunnantalolla 23.6.-11.7.2014
Taideartteli, Kesänäkymiä Hämeestä. Kesänäyttely 2013.

Ryhmien ja yksityiset näyttelyt

Mervi Turtiaisen akvarelleja Hätilän hammashoitolassa 2.5.-20.6.2019
Meon jäljillä -affresco a strappo -näyttely. Riihimäen kirjasto. Parosen sali. 1.-28.2.2019
Sävyjen vuodenajat: Maalauksia - Päivi Kurrosen ja Mervi Turtiaisen yhteisnäyttely 14.-27.5.2018
"Seinästä reväistyt" - Affresco a strappo -maalausten näyttely Hyvinkäällä 2.1.-28.2.2018
Affreschi con Amore - Fresco strappoja 10 vuotta -näyttely 2.5.-14.5.2016 Hämeenlinnan kaupunginkirjasto, Lukiokatu 2
Uusia tuulia. Kartonkigrafiikkaa viideltä Hämeen Taidearttelin taiteilijalta Hämeenlinnan pääterveysaseman 2. krs. 1.-30.4.2015
Päivi Kurrosen ja Mervi Turtiaisen yhteisnäyttely Värien Duetto Hämeenlinnan pääkirjastossa 8-21.12.2014
Hämeen Taidearttelin päiväryhmän näyttely pääterveysasemalla 1.9.-31.10.2014.
Taideartteli, öljy-, akryyli-, akvarelli- ja pastellivärityöryhmän taidenäyttely 4.3.-30.5.2014.
Taideartteli, Freskonäyttely 3.2.-29.3.2014.


Lomakkeet

Hämeen Taidearttelin hallitus 2019

Puheenjohtaja
Anne Ahonen
anneahonen02@gmail.com

Varapuheenjohtaja
Kati Kemppainen
katikkemppainen@gmail.com

Sihteeri
Marja-Leena Nuutinen
nuutinen.malla@gmail.com

Taloudenhoitaja/jäsenrekisteri
Mervi Turtiainen
mervi.turtiainen@elisanet.fi

Tiedotussihteeri
Inkeri Jurvanen
inkeri.jurvanen@hameenlinna.fi

Isäntä/avaimet
Kari Rannisto
koti.rannisto@gmail.com

Emäntä
Elina Vänttinen
pe.vanttinen@gmail.com

Näyttelyisäntä
Ari-Juhani Keppo
arijuhanikeppo@gmail.com

Varajäsenet

Kurssisihteeri
Aira Välimaa
aira.valimaa@hotmail.com

Varakurssisihteeri/leikekirja
Tuulikki Määtttänen
tuulikki.maattanen@saunalahti.fi

Varaemäntä
Anne Ihamäki
ihamaki.a@gmail.com

Muistamiset
Merja-Tuulia Kanerva
metukanerva@gmail.com

Tiina Mattila
tiinamattila@hotmail.com

Marja-Leena Viitasalo
marjaleenaviitasalo34@gmail.com