Galleria ARX

Häme-Wikistä
Versio hetkellä 12. maaliskuuta 2023 kello 10.58 – tehnyt Samuhuovinen (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)

GalleriaARX

GalleriaARX on Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARXissa sijaitseva näyttelytila, joka esittelee hyvin monimuotoista taidetta niin ammattitaiteilijoilta, mutta myös harrastelijoilta. Näyttelyt on suunnattu lapsille ja nuorille ja osa sen näyttelyistä esittelee kohderyhmän tekemää taidetta. Galleria ARX pyrkii olemaan ns. matalan kynnyksen galleria, johon on helppo tulla. GalleriaARXin näyttelyt ovat kävijöilleen maksuttomia ja ryhmillä on myös mahdollisuus varata jokaiseen näyttelyyn opastettu kierros veloituksetta.

Historia

Ensimmäinen näyttely oli Jyrki Markkasen scifi-kertomus Well-Well – taistelu öljystä. Näyttelyyn liittyi robottityöpaja, jossa osallistujat saivat koota vanhoista piensähkölaitteista robotteja.

Toiminta

Vuoden aikana GalleriaARXissa näyttely vaihtuu 5-7 kertaa. Näyttelyssä vierailee niin päiväkoti-, koululais-, harraste-, ja opiskelijaryhmiä kuin yksityishenkilöitäkin. Opastetut kierrokset räätälöidään kunkin ryhmän mukaan ja joihinkin näyttelyihin on liitetty erilaisia kuvataide-, ja käsityöpajoja. Kahden vuoden välein näyttelyssä pidetään nuorten näyttely, johon hämäläisnuoret voivat tarjota taideteoksiaan. Alkuvuonna 2010 GalleriaARXissa oli esillä taitelija Antti Oikarisen juryttama näyttely Hämeen Nuoret 2010, jossa oli esillä noin kahdenkymmenen nuoren taiteilijan töitä.


Tämä artikkeli kaipaa lisää tekstiä ja tarkentamista. Auta laajentamaan artikkelia.