Wanaja-Seura

Häme-Wikistä

Wanaja-Seura on perustettu vuonna 1954. Seuran tavoitteena entisen Vanajan kunnan alueella sijaitsevien kylien historiatietojen kerääminen sekä kylähistorioiden tekeminen lähitulevaisuudessa kaikista entisen Vanajan kunnan kylistä. Vanaja jaettiin vuonna 1967 Hämeenlinnan, Janakkalan, Rengon ja Hattulan kesken. Pääosat Vanajan kunnasta kuuluvat nykyään Hämeenlinnan kaupunkiin. Vanajan vanhat keskuskylät olivat Hattelmala, Kankaantaka, Iso-Luolaja, Kauriala, Saarinen, Kirstula, Vuorentaka, Pikku-Parola ja Ojoinen.

Wanaja-Seura järjestää erilaisia retkiä yhteistyössä lähialueen kotiseututoimijoiden ja eri yhdistysten kanssa. Seuran perinne on jo useiden vuosien ajan ollut oman alueen rukiista keitetty uutispuuro, jota tarjoamme syksyisin jäsenillemme ja ystävillemme. Uutispuurolle kutsumme myös yleisöä. Uutispuurotapahtumaan on yhdistetty myös virsilaulutilaisuus kanttorin johdolla. Tilaisuuksista ja toiminnastamme ilmoittelemme paikallisten lehtien seuratoimintapalstoilla.

Wanaja-Seuran perinteistä toimintaa on myös joulukuun alussa järjestettävä Joulutapahtuma Vanajan seurakuntakodilla. Wanaja-Seurassa on jäseniä 110.