Valola-säätiö

Häme-Wikistä

Aleksanteri Ahola-Valo (1900-1997) perusti Hämeenlinnassa 11.4.1983 ajatustensa eteenpäinviemiseksi Elpo ry -nimisen yhdistyksen. ELPO ry eli "Elämäntapojen ja toiminnan ohjaamisen opinnollinen yhdistys" on valtakunnallinen yhdistys. Yhdistys jäi pieneksi. Vuonna 1990 perustamalleen Valola-Säätiölle Ahola-Valo siirsi kaikki tekijänoikeudet ja antoi säätiön omaisuudeksi kaikki taideteoksensa. Tämän jälkeen Hämeenlinnan kaupunki päätti luovuttaa säätiön käyttöön pysyvän tilan, jota käytetään myös museo- ja näyttelytilana Ahola-Valon taiteen ”opinnolliselle näyttelylle”. Tämä päätös mahdollisti Ahola-Valon elämäntyön fyysisen säilymisen kokonaisuutena.

Valola-säätiö on julkaissut kirjoja ja yrittää mahdollisuuksien mukaan edistää kirjailijan ja taiteilijan elämäntyön säilymistä ja esilletuloa.

Lisätietoja Ahola-Valosta myös Aleksanteri Ahola-Valon elämänkaari -kartassa Virtuaalipolku.fi:ssä.

Aleksanteri Ahola-Valon jäämistöön pääsee tutustumaan Museo Valolassa, joka sijaitsee Vanajantie 10:ssä Hämeenlinnassa. Tutustumiskäynnistä on sovittava Risto Suvannon kanssa, puh. 050-3387755 tai risto.suvanto(at)ahola-valo.fi. 

Tämä artikkeli kaipaa lisää tekstiä ja tarkentamista. Auta laajentamaan artikkelia.