Tuuloksen 4H-yhdistys

Häme-Wikistä

Tuuloksen 4H-yhdistys on perustettu vuonna 1940. Yhdistyksen toimiston osoite on Pannujärventie 12. 

 

Ladataan karttaa...

4H-toiminnan historiaa

4H-toiminta käynnistyi 1900-luvun alussa Yhdysvalloissa vastauksena nuorten työttömyyteen ja pahoinvointiin, mikä aiheutui muuttoaallosta maaseudulta kaupunkeihin. Toiminnan tavoitteena oli tarjota nuorille käytännön yrittämisen, työnteon ja arkielämän taitoja, jotta  he pärjäisivät yhteiskunnassa ja erityisesti maaseudulla omalla työllään. Samalla tavoitteena oli levittää maaseudun nuorille tietoa maatilatalouden nykyaikaisista työmenetelmistä. Suomeen 4H-aate saapui yksittäisten henkilöiden vierailtua järjestön syntysijoilla ja todettua samankaltaisen toiminnan tarpeellisuuden myös täällä. Ensimmäiset paikalliset 4H-yhdistykset perustettiin 1920-luvun puolivälissä maatalouskerhoyhdistysten nimellä. Valtakunnalliseksi keskusliitoksi perustettiin Suomen Maatalouskerholiitto vuonna 1928.

Toimintaperiaatteet

4H-yhdistyksen toiminta perustuu neljään perusajatukseen: Harkinta, Harjaannus, Hyvyys ja Hyvinvointi. Yhdistyksen toiminta on keskittynyt nuoriin ja perheisiin ja heidän arkielämänsä hyvinvoinnin kehittämiseen. 4H-harrastuksessa lapsi ja nuori kasvaa kohti vastuullista ja yritteliästä aikuisuutta. Lapsen ja nuoren kehitysvaiheet huomioon ottavassa toiminnassa opitaan itse tekemällä: kerhoissa omaksutaan käytännön taitoja ja tietoja koulutetun ohjaajan tuella. 4H-koulutukset ja -kurssit syventävät nuorten osaamista, ja toiminnassa saadaan valmiuksia yrittäjyyteen ja työelämään.

Tuuloksen 4H-yhdistyksen toiminta on vilkasta ja se perustuu 4H:n yleisiin periaatteisiin ja perinteisiin, mutta sopeutuu ajan muuttuviin vaatimuksiin. Tuuloksen 4H-yhdistys auttaa ikäihmisiä ja perheitä kotipalvelutoiminnalla Tuuloksessa, Lammilla ja Hauholla. Yhdistyksestä saa myös apua koiran tai muun pienlemmikin hoitoon dogsitter-palvelusta. 4H-yhdistys pyrkii myös luomaan kesätyöpaikkoja nuorille.

Kerhoja

Tuuloksen 4H-yhdistys järjestää erilaisia säännöllisesti kokoontuvia kerhoja, kuten kokki-, hevos-, lemmikki-, askartelu- ja luontokerhoja. Lapset saavat myös itse suunnitella toimintaa. Kerhot on suunnattu yli 6-vuotiaille lapsille ja nuorille.