Tuomelan kirjasto

Häme-Wikistä

Tuomelan lähikirjasto Hämeenlinnan Hätilässä perustettiin vuonna 1957. Kirjasto muutti Yhteiskoulun tiloihin vuonna 2013 Tuomelan koulun remontin vuoksi. Kirjaston nimi muuttui samalla Hätilän kirjastoksi. Kirjasto suljettiin vuonna 2016 HYK:in koulun peruskorjauksen ja uudelleenrakentamisen vuoksi.

Hämeenlinnan kaupunki on varannut vuoden 2017 talousarviossa määrärahaa Tuomelan kirjaston perustamiselle Hämeenlinnan yhteiskoulun yhteyteen. Tuomelan kirjasto palvelisi eteenkin Hämeenlinnan itäisen kantakaupungin asukkaita.

Sijaintinsa vuoksi Tuomelan / Hätilän kirjasto on aina ollut suosittu lasten ja nuorten paikka, mutta asiakaskunnasta kuitenkin noin puolet on vanhempaa ikäluokkaa. Kun Tuomelan kirjasto perustettiin 1950-luvun lopulla, sen kokoelmat olivat perustamishetkellä varsin vaatimattomat, noin 2500 nidettä. Aineisto kierto oli kuitenkin huimaa: vuonna 1959 lainoja oli peräti 30 500 kappaletta, joista noin 2/3 lasten ja nuorten tekemiä. 2010-luvulla kirjaston kokoelma käsitti 19 000 nidettä ja lainoja oli vuosittain noin 90 000.

Ladataan karttaa...

Lähteet

Hämeenlinnan kaupunginkirjasto

Tämä artikkeli kaipaa lisää tekstiä ja tarkentamista. Auta laajentamaan artikkelia.