Riihimäki-Seura ry

Häme-Wikistä
Riihimäen Lasi Oy:n v. 1960 uudelle kaupungille lahjoittama lasinpuhaltajapatsas Keskuskadun päässä. Kuva Eeva Tuomisen

Riihimäki-Seura ry on Riihimäen kaupungin alueella toimiva kotiseutuyhdistys, joka on perustettu yli 70 vuotta sitten.

Kotiseutuyhdistys

Kotiseutuyhdistyksemme on jo yli seitsemänkymmentä vuotta vanha ja yksi Suomen kotiseutuliiton perustajaseuroista. Nykyhaaasteena on jäsenyyden laajentaminen ja osallistumisen helpottaminen.

Kotikaupunkipolku

Tänä kesänä on valmistunut Riihimäen ensimmäinen kotikaupunkipolku, jonka opasvihon voi tulostaa seuran kotisivuilta. Varsinäinen nettiversio valmistuu myöhemmin.

Seuran toiminta

Pienoismallin kuva jo puretusta Vuorelasta ja ikkunalasitehtaasta. Kuva Eeva Tuomisen

Riihimäki-Seuran tehtävänä on vaalia kotiseutua aktivoimalla kuntalaisia kaupunkinsa kehittämiseen ja kulttuuriperinteen suojelemiseen ja kotiseudun historian tallentamiseen. Seura on julkaissut tähän mennessä 11 julkaisua, viimeisin tänä kesänä 2009. Uusin julkaisu käsettelee Riihimäen kauppala-aikaa ja seuran tuottamaa pienoismallia: Riihimäki 1939. 

Torstaikävelyt

Yhdessä Riihimäen luonnonsuojeluyhdistyksen kanssa järjestämme ensi kesänäkin suosittuja torstairetkiä kotikaupungissamme. Retket suuntautuvat mielenkiintoisiin, tarinoita sisältäviin kohteisiin kuten arkeologian, historian, arkkitehtuurin, luonnon, teollisuuden ym. kohteisiin.

Vapun jälkeen kesän torstaikävelyt julkistetaan Aamupostissa ja Ekokaaressa sekä järjestäjien kotisivuilla.

Voit vaikuttaa seuraavan kesän kohteisiin ottamalla yhteyttä Riihimäki-Seuraan tai Riihimäen luonnonsuojeluyhtistykseen, viimeistään huhtikuun alkupuolella.

Liity jäseneksi ja vaikuta!

Vanha Vantaa, uusi tasausallas ja Voimala, Atomi sekä Matkakeskus. Kuva Eeva Tuomisen

Ota yhteyttä seuran hallituksen jäseniin ja liity Riihimäki-Seuran jäseneksi. Jänenmaksumme on 20 euroa, joka ainakin toistaiseksi on ainaisjäsenmaksu!

Pyrimme toteuttamaan pikimmiten myös nettiliittymismahdollisuuden.

Lisätietoja