Renkoviikko

Häme-Wikistä

 Paikkakuntalaisilla on tapana kirjoittaa Renko viikko ilman väliviivaa, vaikka kieliopillisesti oikea muoto onkin Renko-viikko
Renkoviikkoa on vietetty vuodesta 1988 lähtien. Aktiivisena tahona oli Rengon Yrittäjäyhdistys puuhamiehenään pankinjohtaja Heikki Kilpeläinen.

Renkoviikon perinteisiin tapahtumiin kuuluvat mm. Rengon Jaakon markkinat, Rengon Jaakon valinta, luontokukkien sidonta, taidenäyttelyt, markkinatanssit, Jaakonjuhla, koko perheen niittytapahtuma, Härkälenkin pyöräilytapahtuma, tervanpoltto ja erilaiset lastentapahtumat. Renko-seuran näyttämö on viime vuosina esittänyt myös paikkakunnan elämään liittyviä historiallisia kuvaelmia.

Renko-viikon toimikunta julisti Rengon v. 1997 luontokukkapitäjäksi tarkoituksenaan kiinnittää Rengon luonnon monimuotoisuuteen. Yhtenäinen metsäalue työntyy ylänköaluetta pitkin pohjoisesta etelään. Pieniä vesistöjä on paljon ja sekä eläimistö että kasvillisuus ovat runsasta. Rengon nimikkokukaksi toimikunta valitsi lumpeen.

Renko-seuran järjestämän Jaakonjuhlan ympärille koottua tapahtuma vietetään heinäkuun loppupuolella Jaakonpäivän tienoilla.