Myllytalo

Häme-Wikistä

Jos etsit edullista majoituspaikkaa vieraillesi Hämeenlinnan alueelta, tässä tulee oiva vinkki. Tuuloksentien (ent. Lahdentie) varressa Ruununmyllyssä sijaitseva Myllytalo tarjoaa majoitusta, jolla on hyvä hinta-laatu -suhde. Majoittua voi kahden hengen huoneessa tai useamman huoneen huoneistossa idyllisessä miljöössä noin kolme kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Palvelu on ystävällistä. Tässä varteenotettava ja huokea vaihtoehto hotellimajoitukselle.

Sijainti: 10-tien tuntumassa Ruununmyllyllä Hämeenlinnan keskustasta Lahteen päin. Etäisyyksiä: 3,5 km Hämeenlinnan keskustaan, 5 km Vanajanlinnaan, 2,5 km Tawast Golfiin ja 6 km Aulangolle. Ulkoilu- ja hiihtoreitit vieressä. Supermarket 1 km. Pyörätie keskustaan talon vierestä.

Katisten Kartanon omistama historiallinen Kruununmylly avattiin vuoden 2007 asuntomessujen aikaan. Se sijaitsee vastapäätä Myllytaloa Tuuloksentien toisella puolella, Vanajanlinnantiellä. Siellä voi järjestää monimuotoisia kokouksia, koulutuksia, seminaareja ja muita yritystilaisuuksia ja juhlia. Kruununmyllyssä on yhteensä noin 175 asiakaspaikkaa.

Ruununmyllyn ratsastuskoulu on Harvoilassa, lähellä Myllytaloa. Myllytalon isäntäväki harrastaa hevosurheilua ja koiria.

Ladataan karttaa...

 

Myllytalon historiaa

Myllytalo on entinen Äijälän talo. Se sijaitsee Ruununmyllyn koulun vieressä. Äijälän talo kuului entiseen Vanajan pitäjään. Idänpään Äijälä joutui 1600-luvun lopulla autioksi sitä aikaisemmin viljelleen Tuomas Heikinpojan jälkeen. Kesällä vuonna 1699 taloa ryhtyi pitämään Antti Heikinpoika. Tilalla oli silloin pari katotonta rakennusta, mutta Antti rakensi uuden talon, ja tila sai viisi verotonta vuotta. Vuonna 1766 määrättiin isojako Idänpään, Tyllilän ja Mäskälän kylissä. Äijälä on merkitty nro 1:llä vuoden 1773 geometrisessa kartassa (Raili Rytkönen: Vanajan historia II, s. 345). Hämeenlinnan Idänpään kaupunginosassa on Äijälänkatu. Vuoden 1948 alussa Vanajan kuntaan kuulunut Idänpää siirrettiin Hämeenlinnan kaupunkiin. Idänpää on Vanajan vanhimpia kyliä. 

Lähteet


http://www.myllytalo.fi/index.php

Katisten Kartanon Kruununmylly

http://www.hameenlinna.fi/Asuminen/Kaupunginosat/16-Idanpaa/

Rytkönen, Raili: Vanajan historia II. Jyväskylä 1992. ISBN 952-9509-03-0