Loppi-Seura

Häme-Wikistä

Kotiseutuyhdistys Loppi-Seura on perustettu vuonna 1950. Loppi-Seuran tarkoituksena on kotiseutukulttuurin vaaliminen ja kotiseututyö sen kaikissa ulottuvuuksissa. Seuran puheenjohtajana toimii Eeva Sahari.

Toiminta

Tapahtumia vuonna 2010

Loppi-Seura järjestää vuonna 2010 muun muassa kotiseutujuhlan, Lopen päivän, joka on samalla seuran 60-vuotisjuhla. Juhla pidetään 1.8.2010 Lopen kirkonkylässä Loppi-salissa.  Juhlapuhujaksi on lupautunut Tampereen hiippakunnan piispana toiminut Juha Pihkala.

Kotiseutumuseo Lukkarin puustellin ja sen pihapiirin siivoustalkoot pidetään 7.5.2010.

Runon ja suven päivänä 6.7.2010 on Järventaustan Syrjän vanhassa tuvassa kuullaan Aino Kallaksen tekstejä.

Loppi-Seuran julkaisut

Kotiseutumuseo Lukkarin puustelli

Kotiseutumuseo Lukkarin Puustelli on Loppi-Seuran ylläpitämä. Museon kokoelmat edustavat tyypillistä etelähämäläistä talonpoikaisesineistöä.

Lopen naisen kansallispuku

Loppi-Seuran kaksi vuotta vireillä ollut Lopen naisen kansallispukuhanke saavutti huippunsa, kun uusi Lopen kansallispuku julkistettiin juhlallisin menoin Lopen päivänä 4.8.2002

Yhteystiedot

Miten pääsen mukaan Loppi-Seuran toimintaan

Loppi-Seurassa on noin 100 jäsentä. Seuraan pääsee mukaan ottamalla yhteyttä  seuran sihteeriin Tuula Piriseen, Sähköpostiosoite on tuula.pirinen(at)loppi.fi.

Loppi-Seuran johtokunta

Puheenjohtaja Eeva Sahari, muut johtokunnan jäsenet Kaija Uusitalo, Antti Koskimäki, Marjo Viitanen, Pirjo Lehtoranta, Sirkku-Riitta Tarkkala ja Joni Lähde.Seuran sihteerinä toimii Tuula Pirinen. Kunnanhallituksen edustaja johtokunnassa on Harri Nurmo. 

Tämä artikkeli kaipaa lisää tekstiä ja tarkentamista. Auta laajentamaan artikkelia.