Kaukjärvi

Häme-Wikistä
Kaukjärven koulu

Kaukjärvi on yksi Tammelan vanhimpia kyliä ja muodostunut jo 1400 - 1500 luvuilla.

Ladataan karttaa...

Tietoja kylästä

  • Kylässä on asukkaita n. 400, lisänä runsas joukkoinen määrä kesäasukkaita
  • Kylän etäisyys Tammelan kirkonkylään on n. 3 km, Forssaan n. 8 km, Hämeenlinnaan n. 50 km ja suurimpiin kaupunkeihin vain n. 100 km.
  • Kylän eteläinen puoli rajoittuu järveen. Kauniin järven rantaviivan pituus on n. 13 km.

Palvelut

Kylältä löytyy koulu, joka on toiminut jo vuodesta 1901. Koulun pihalla on monitoimikaukalo aktiivisessa käytössä. Siinä on runsaat mahdollisuudet harrastaa eri urheilulajeja sekä kesällä että talvella, koulun pihassa on myös beach kenttä. Koululla on myös kerhotoimintaa sekä aktiivisesti toimiva vanhempainyhdistys.

Muita palveluja kylällä on esim. huoltoasema erittäin hyvine palveluineen.

Kylällä käy myös kirjastoauto ja kylän uimaranta toimii aktiivisena kokoontumispaikkana kyläläisille varsinkin tietenkin näin kesäisin. Rannalla tapaa kauniista kesäpäivistä nauttivia kyläläisiä, kesäasukkaita joko uimassa tai veneilemässä.

Kylällä on myös erittäin vilkasta yritystoimintaa. Uudella lähes 50 hehtaarin teollisuusalueella on tontteja tarjolla yrityksille. Kylältä löytyy tontteja myös omakotirakentamiseen.

Kaukjärvi, joka on lähes täydellinen, rauhallinen ja leppoisan maalaistunnelman omaava kylä, on sijainniltaan hyvä (Tammelan ja Forssan puolivälissä). Tämä maaseutumainen kylä on erityisen hyvä asuinpaikka lapsille ja nuorille.