Heikki Paavilainen

Häme-Wikistä

Heikki Paavilainen on syntynyt Valkeakoskella 12. toukokuuta 1962. Hän on koulutukseltaan näyttelijä, mutta työskentelee nykyisin Hämeenlinnan Kaupungin Teatterissa ohjaajana ja johtajana. Lisäksi hän on käsikirjoittanut lukuisia näytelmiä sekä tehnyt sovituksia. Hänen dramatisoimansa on Anna-Leena Härkösen Ei kiitos -romaanin teatteriversio, jota esitetään Kaupungin Teatterissa.

Ensimmäisen merkittävän esiintymisroolinsa mies teki Mikko Niskasen elokuvassa Ajolähtö. Sen jälkeen mies näytteli useissa televisiosarjoissa ja elokuvissa, ja yksi tunnetuimpia rooleja lienee Talvisota-elokuvan Vilho Erkkilänä.

Kirjoittaminen lähti liikkeelle konkreettisesta tarpeesta. Mies ryhtyi näytelmäkirjailijaksi, koska ei löytänyt valmista draamaa itseään kiinnostavasta aiheesta. Töissään Paavilainen tavoittelee yleisönsä koskettamista: että joku oivaltaisi jotakin tai että esitys avaisi katsojan silmät.

Paavilaisen käsikirjoittama on Unto Monosen elämälle omistettu Satumaa Tango. Samoin hänen käsialaansa on Ilkka Lipsasesta kertova kulmikas Danny-musikaali, joka on perinteinen elämänkertanäytelmä. Samoin kesällä 2010 Valkeakoskella on esitetty Paavilaisen kirjoittamaa elämänkertamusikaalia viihdetaiteilija Pirkko Mannolasta ja näyttelijä Åke Lindmanista.

Hämeenlinnan teatteriin mies siirtyi Raumalta.

Lähteet

www.elonet.fi

www.hs.fi

www.iltasanomat.fi

www.naytelmat.fi

www.wikipedia.fi