Hämeenlinnan retkeilijät

Häme-Wikistä

Hämeenlinnan Retkeilijät, Häret

Logo pieni.jpg
Jäsenkirjelogo.jpg

Hämeenlinnan retkeilijät, Häret on 1979 perustettu luontoretkeilyä, vaellusta ja kalastusta harrastavien yhteisö. Jäseniä seurassa on noin 100. Häret on työväen retkeilyliiton, TRL, jäsenseura. Tärkeimmät HäRet:n toiminta-alueet ovat Vanajanniemi ja Padasjoen - Evon alueet. Näissä kummassakin paikassa sijaitsee seuran omistama maja ja tietenkin saunalla varustettuna. Näin Vanajavesi ja Päijänteen vesistö ovat jäsenistön paljon käyttämiä kalastus ja retkeilykohteita niin kesäisin kuin talvisinkin. Lapin matkailu on alusta alkaen ollut vahvasti mukana seuran toiminta-ajatuksessa. Lapinmatkoja tehdään sekä talvisin että kesäisin ja varsinkin syysruskan aikaan. 1980-luvulla Lapin matkat tehtiin pääsääntöisesti omilla ja paljolti itse rakennetuilla retkeilyautoilla. Autot täyttyivät innokkaista vaeltajista, retkitarvikkeista ja tietenkin vähintään viikon muonista. Ahdasta oli ja nyt taaksepäin katsoen, kauhean epämukavaa matkantekoa, mutta into päästä Lapin selkosille ylitti matkanteon hankaluudet. Ja kun oltiin päästy tunturien maisemiin, niin matkan kaikki vaivat unohtuivat saman tien. Myöhemmin kun aika ajoi ohi paljon nähneistä retkeilyautoista, matkoja alettiin tehdä tilausbussilla. Bussikuski oli useasti retkeilyhenkinen ja osallistui myös vaellukseen tai kalastukseen. Bussikuljetusten aikoihin yleensä vaellettiin pitkiä, koko viikon kestäviä retkiä yöpyen mukana kuljetetuissa teltoissa. Harvoin edes yövyttiin autiotuvissa, joskus kuitenkin teltta pystytettiin autiotuvan pihapiiriin. Nyt viime aikoina, retkelle lähtijöiden vähentyessä on taas palattu omien autojen käyttöön. Retkikohteen keskipisteeksi valikoidaan joku majoitukseen sopiva rakennus. Tästä kohteesta sitten tehdään, joko päiväretkiä tai sitten useamman yön retkiä selkosten taakse.

Jos retkeilutoiminta kiinnostaa ota yhteyttä alempaa löytyviin seuran vastuuhenkilöihin. Ja tervetuloa toimintaan mukaan.

Ajankohtaista

 • HäRet Facebook sivu on perustettu, löytyy kun haet Facebookissa seuran nimellä tai suoraan osoitteella:
   https://www.facebook.com/HameenlinnanRetkeilijat/
 • Kaikki voivat kommentoida ja liittää kuvia/videota keskusteluihin. Muista tykätä sivusta niin saat ilmoitukset uusista viesteistä!


HäRet tapahtumia 2021:

 • La 20.2. Ulkoilupäivä Alajärvellä, jäätilanteen salliessa hiihto Soininsaareen. Kokoontuminen Tervaniemessä uimarannalla klo 10.
 • Su 21.3. Pilkkikisat Vanajaveden jäällä, lähtö Vanajaniemen kämpältä klo 10.
 • Su 21.3. HäRetin kevätkokous klo 12.30 Vanajaniemen kämpällä. Kanta-Hämeen epidemiatilanne saattaavielä muuttaa kokouspaikkaa tai vaikuttaa kokousjärjestelyihin.
 • La 15.5. Talkoot Vanajaniemen kämpällä alkaen klo 10. Samalla seura järjestää avoimen tutustumispäivän kaikille niille jäsenilleen jotka eivät ole vielä kämppiä käyttäneet sekä seuraan liittymisestä kiinnostuneilleuusille ihmisille.
 • La 8.5. Vuokkoretki Tuulokseen ja Lammille. Kohteina ovat Syrjäntaan vuokkopaikka sekä Lammin Untulanharju. Kimppakyytilähtö Idänpään S-Marketin parkkipaikalta klo 10.
 • La 22.5. Talkoot Padasjoen kämpällä alkaen klo 10. Samalla seura järjestää avoimen tutustumispäivän kaikille niille jäsenilleen jotka eivät ole vielä kämppiä käyttäneet sekä seuraan liittymisestä kiinnostuneille uusille ihmisille.
 • Pe 25.6. Juhannusaaton vietto Vanajaniemen ja Padasjoen kämpillä.
 • La 24.7. Mato-ongintakisat Vanajaniemen kämpällä alkaen klo 10.
 • La 21.8. Evo-patikka Savijärven ympäri. Kimppakyytilähdöt ovat Idänpään S-Marketin parkkipaikalta klo 10 ja Evokeskukselta klo 10.45. Patikka lähtee Rahtijärven parkkipaikalta n. klo 11.
 • La 18.9. Kesäkauden päättäjäiset Vanajaniemen kämpällä alkaen klo 10. Samaan yhteyteen on suunnitteilla myös perhepäivä kämpällä ja lähimaastossa. Lettujen paisto alkaa klo 11.30.
 • La 20.11. HäRetin syyskokous Vanajaniemen kämpällä klo 12. Perinteinen puurojuhla alkaa kämpällä kokouksen päätyttyä.
     Jos joku haluaa ottaa osaa liiton tapahtumiin, nämäkin voi laittaa muistiin:
     13.-16.5. talkoot TRL:n Ukonjoen kämpällä Lieksassa.
     22.-23.5. TRL:n 50-vuotisjuhlat Kotorannassa Kiljavalla. Liiton retkeilypäivät ja liittokokous.
     12.-18.6. talkoot TRL:n Lapin majoilla.

Häret:n yhteystietoja

  * Pj.           Teemu Roisko         050-4133315      roisko@gmail.com
  * 1.Vara pj.	       Seija Niemelä         045-77302013      seija.niemela@kotikone.fi
  * 2.Var pj, siht     Jouni Kononow         050-3694199      jounikononow@netti.fi
  * Rh.	       Ritva Makkula        0400-639087      ritva.makkula@luukku.com
  * Avainvast. 	   Molli Matikainen       0400-818451      molli.matikainen@pp.inet.fi

Työväen Retkeilyliitto, TRL

– Valtakunnallinen liikuntajärjestö, toimintaa vuodesta 1971 –

Työväen Retkeilyliitto (TRL) on vuonna 1971 perustettu valtakunnallinen liikuntajärjestö. Se on jäsenenä Luonnonystävien Kansainvälisessä Liitossa (Naturfreunde Internationale NFI, Friends of Nature International).

TRL omistaa useita erämaamajoja Kittilän - Enontekiön seudulla ja Lieksassn Ukonjoella. Majat ovat jäsenseurojen jäsenistön käytössä ympäri vuoden omakustannushintaan.


TRL Yhteystiedot:

* Työväen Retkeilyliitto ry Sturenkatu 27 A, 4.krs 00510 Helsinki
* 045 1369 744, tyovaenretkeilyliitto@gmail.com
* http://www.tyovaenretkeilyliitto.com/