Aulangon kylpylä

Häme-Wikistä
Kuvaaja: Mervi Koski

Hämeenlinnassa Aulangon alueella sijaitseva kylpylä Areena avattiin yleisölle vuonna 2006. Hotelli Rantasipin yhteydessä sijaitseva kylpylä lisää entisestään luonnonsuojelualueen monipuolista palvelutarjontaa.

Kylpylän tilat

Uudessa kylpylässä on tarjolla 25 metriä pitkä kuntouintirata, monitoimiallas porealtaineen, erilaisia vesihierontapisteitä, laguuni, kylmävesialtaita, liukumäki, pienten lasten allas sekä 34 neliömetrin ulkoallas. Allasosaston sisustuksessa korostuvat kaarevat muodot, tummansiniset ja vedenvihreät mosaiikkilaatat sekä lasitiili. Puoliympyrän muotoisesta ja kahden kerroksen korkuisesta lasiseinastä tulee sisälle runsaasti luonnonvaloa. Vesipinta-alaa on noin 400 neliötä. Miesten saunaosaston puolella sijaitsevat kylmäaltaat, naisten saunaosaston läheisyydessä vesiliukumäki ja allasbaarin edessä on lastenallas. Saunoja on kaikkiaan seitsemän, joista yksi kokoustiloilla ja omalla parvekkeella varustettu VIP-sauna.

Palvelut

 Kylpylässä on allasbaari ja kahvila-ravintola. Rakennuksissa toimii myös hoito-osasto ja hyvinvointiklinikka. Kuusirataisessa keilahallissa on nykyaikainen hohtokeilailumahdollisuus ja automaattinen pistelaskentajärjestelmä.

Suunnittelussa on otettu huomioon myös erityisryhmät ja esimerkiksi liikuntarajoitteisia varten on molempiin suurempiin altaisiin rakennettu tasonostimet ja sähköpyörätuolille löytyy oma latauspiste.

Hankkeen toteutus

Hanketta eteenpäin viemään perustettiin Aulangon kylpylä Oy, johon kuuluvat Hämeenlinnan kaupunki, Rantasipi Oy ja Kiinteistö Oy Karlberg. Pääsuunnittelijaksi valittiin Marjatta Hara-Pietilä ProArk Oy:stä.


Lähteet

  • Antila-Andersson, Hanna: Aulangolle rakennetaan kylpylä, monitoimihalli ja lomahuoneistoja. Hämeen Sanomat 26.3.2003
  • Happonen, Riikka: Tyyntä myrskyn edellä. Hämeen Sanomat 12.3.2006
  • Kulmala, Jarmo: Aulangon kylpylä. Hämeenlinna-Wanaja: kotiseutujulkaisu 2005: 53, s. 40-41
  • http://www.hame.fi/default.asp?docId=16810