4-H Motorteam Hauho

Häme-Wikistä

Hauhon 4-H Motorteam-kerho aloitti toimintansa vuonna 2004. Kerho on suunnattu 12-17-vuotiaille nuorille, jotka ovat kiinnostuneita autojen korjailusta, purkamisesta ja ajamisesta.

Kerhon synty ja toiminta
Hauhon 4-H Motorteam.jpg

Kerhon pitäjinä toimivat Perttu Sarkkola ja Timo Toivonen. Kerhon syntyyn ovat vaikuttivat suuresti kerhon kummi Timo Salonen, Arto Mäkinen ja Perttu Sarkkola.
Kerho pyrkii järjestämään joka talvi Hauhon ympäristössä jäärata-ajoa talven ja jäiden suomien mahdollisuuksien mukaan. Radalla kerholaiset saavat ajella ja harjoitella kerhon omistamilla siviiliautoilla. Kerho pyrkii myös valjastamaan ainakin yhden kilpa-auton vanhemmille kerholaisille. Jäälle pääsee myös omilla autoilla ja ulkopuolisetkin pääsevät ajamaan ratamaksusta.

Kilpailut

Nykyisistä kerholaisista Teppo Kirjavainen ja Hannu Salminen ovat päässeet kilpailemaan jokamiesluokan osakilpailuissa. Tämä on mahdollistunut kerhon vetäjä Timo Toivosen antaessa omaa autoaan poikien käyttöön, hän ajaa itsekin yleistä luokkaa. Myös kerhon pitäjien kanssa yhteistyötä tehneet Jukka ja Janne Peltonen ovat lainanneet autoaan. Ensimmäisessä kilpailussaan Teppo ajoi Toivosen autolla ja Hannu Peltosen heti tuloksena 2. ja 3. sija. Tämä osoittanee kerhon onnistuneen tehtävässään nuorien kanssa. Kerhossa on tälläkin hetkellä nuoria lupauksia, jotka jatkavat kilpailua Tepon ja Hannun jälkeen,varmasti hyvällä menestyksellä.

Kerhon merkitys nuorille

                                        
Nykyään 17-vuotias Teppo kertoo oppineensa lähes kaiken autojen laittamisesta ja ajamisesta kerhossa. Hän on ollut mukana alusta asti viisi vuotta. Teppo kertoo myös, ettei hänen autoharrastuksensa olisi edes mahdollista ilman moottorikerhon apua ja tukea. (MIKÄLI KERHO KIINNOSTAA, ALUSTAVIA TIETOJA SAA HÄMEENLINNAN 4H-YHDISTYKSELTÄ.)