Hyppää sisältöön

Ulla Attila-Hämäläinen

Kohteesta Häme-Wiki
Share/Save/Bookmark
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Ulla Sanelma Attila-Hämäläinen (o.s. Attila, s. 1924 – k. 1988) oli suomalainen lausuntataiteilija, lausunnan opettaja ja lastenkirjailija.

Lumettarien kompastus

Satu Lumettarien kompastus löytyy kokoelmasta Uipari Puiperon kompastus (1958). Sitä on kysytty mm. Kysy kirjastonhoitajalle -palvelusta 2017:

"Sadussa eletään syksyä, ja pilvien yläpuolella lumettaret virkkaavat kovalla kiireellä kaikenkokoisia lumitähtiä saadakseen niitä riittävästi valmiiksi ennen talven tuloa. Kimaltelevat hiutaleet kerätään suuriin lumikoreihin, jotka sitten viedään lumivarastoon odottamaan lumisadetta. Käy kuitenkin niin, että yhtä täyttä koria kuljetettaessa lumikeiju kompastuu kohoutumaan pilvenhattarassa ja juuri valmistuneet hiutaleet vierivät korista ulos, yli pilven reunan ja alas kohti maan pintaa. Ennenaikainen talventulo vihastuttaa Syksyn, jonka työt ovat vielä kesken. Syksyn pitämä kova meteli herättää myös Talven, ja vuodenaikojen valtiaat ryhtyvät setvimään, kuinka tapahtunut virhe saataisiin korjattua."

Teokset

Satumylly ja muita satuja. Satumaan sarja 4. Valistus, 1955

Uipari Puiperon sadut. Satumaan sarja 12. Valistus, 1958

Jopotiinin lankakerä. Osakeyhtiö Valistus. 1961

Lähteitä

Etsin äitini joskus lukemaa runoa tai satua. Siinä enkelit virkkaavat lumihiutaleita ja lumipyryt johtuvat siitä, kun enkeli kompastuu ja hiutaleet leviävät. Kysy kirjastonhoitajalta 31.5.2017 ([1])

Ulla Attila-Hämäläinen. Wikipedia ([2])