Hyppää sisältöön

Tuulos-Seura

Kohteesta Häme-Wiki
Share/Save/Bookmark
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Tuulos-Seura on perustettu vuonna 1954. Seuran lippulaiva, Tuuloksen Joulu, on ilmestynyt vuodesta 1955 lähtien. Jäseniä seurassa on noin 80.

Museotoiminta

1950-luvulla alettiin kerätä museoesineistöä ja sijoitettiin se aluksi kahteen jyvämakasiiniin. Toiseen makasiiniin jätettiin paikalleen alkuperäiset laarit ja muu siihen liittyvä tarpeisto. Vuonna 1965 vihittiin Museo-Eerola, seuran omistama kotiseutumuseo ulkorakennuksineen. 1990-luvulla kunnostettiin Museo-Eerolan yhteydessä oleva riihilato, ja sijoitettiin sinne noin 40 Tuuloksessa valmistettua hevosvetoista ajokalua; hyvä valikoima rekiä ja rattaita.

Juhlia ja tapahtumia

Tuulos-Seuran päätavoitteena on Tuuloksessa asuvien ja siellä kesäänsä viettävien ihmisten kaikinpuolinen hyvinvointi ja viihtyminen, ja pitäjän identiteetin vaaliminen.

Tätä silmälläpitäen seura on aina - lähinnä kesäisin - järjestänyt erilaisia juhlia ja tapahtumia. Huomattava tapahtuma olivat juhlailtamat kesällä 2004 seuran 50-vuotisen toiminnan kunniaksi.

Jo lähemmäs kaksikymmentä kertaa seura on heinäkuun alussa järjestänyt Tuuloksen korkeatasoisen Kesäkonsertin. Tuuloksen Maaseutumarkkinat heinäkuun viimeisenä viikonvaihteena ovat tarjonneet seuralle tilaisuuden esitellä pitäjän menneisyyttä ja nykyisyyttä eri näkövinkkeleistä.

Uutena perinteenä on alkanut (yhteistyössä Hämeen Keskiaikamarkkinoiden kanssa) keskiaikakonsertin ja keskiaikatapahtuman järjestäminen elokuun alussa.

Keväisin jaetaan jokaiseen tuuloslaiseen kotiin ja kesäasukastalouteen kevättervehdys ja jäsenmaksukaavake.