Hyppää sisältöön

Sunshine Popup Sisäpuisto

Kohteesta Häme-Wiki
Share/Save/Bookmark
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Hämeenlinnaan Kauppakeskus Linnaan rakennettiin talkoilla Sunshine Pop Up Park Suomen ensimmäinen sisäpuisto.

Sunshine PopUp Park.PNG

Ajatus lähti liikenteeseen Hämeenlinnan Lyseon Lukion ideakilpailusta 5.11.2014, kun Ira Hänninen, Netta Anttila, Nina Andersson ja Peppi Perttunen osallistuivat kilpailuun Sunshine sisäpuisto ideallaan. Minna Takala Hämeen Liitosta oli ideakilpailun tuomaristossa, ihastui ajatukseen ja se valittiin finalistien joukkoonn. Minna kertoi vielä samana päivänä ideasta LUO-verkoston koordinaattorille Anne Horilalle, ja Hämeen Virkistysalueyhdistyksen asiamiehelle Paula Mustoselle. Anne lähetti vietiä LUO-verkoston yhdyshenkilöille ja he kiinnostuivat ideasta. Idea sopi hienosti myös Hämeenlinnan kaupungin keskustavisioon ja kun vielä Vanajavesikeskuksen väkikin kiinnostui aiheesta, päätettiin lähteä yhdessä selvittämään olisiko idean nopea toteuttaminen mahdollista.

Suunnittelu alkoi, edistyi vauhdilla ja ensimmäinen yhteinen suunnittelusessio pidettiin Hämeen Liitossa 25.11.2014 silloin päätettiin hidastaa tahtia ja julkaista idea vasta Lyseon ideakilpailun tulosten selvittyä 18.12.2014. Tyttöjen idea tuli tiukassa kisassa toiseksi ja samana päivänä saatiin avaimet tilaan. Kauppakeskus Linnasta olimme saaneet edullisen tarjouksen vanhaan Tiimarin tilaan, ja Hämeenlinnan kaupunki lupautui maksamaan tilan vuokran.

Joulun aikaan lomailtiin ja tehtiin valmistelevaa työtä, etsittiin tietoa muista maailman sisäpuistoista mm. New Yorkista, Lontoosta, kerättiin lisää yhteistyötahoja, ja materiaaleja. Talkoisiin pääsiin vauhdilla loppiaisen jälkeen.

Lähteet

  • Juttu ideakilpailusta- Hämeenlinnan Lyseon Lukion FB-sivuilla
  • Etusivun juttu Hämeen Sanomissa puiston rakentamisesta, 7.1.2015
  • Pieni juttu Puutarha & Kauppa lehdessä, tammikuu 2015
  • Juttu & Iran haastattelu YLEn nettisivuilla ja FB sivuilla 13.1.2015

Mukana yhteistyössä ovat olleet