Hyppää sisältöön

Satu Kiuru

Kohteesta Häme-Wiki
Share/Save/Bookmark
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Satu Helinä Kiuru on syntynyt Tyrvännössä 19. elokuuta 1964 ja asuu tätä nykyä Janakkalassa. Taiteellisen uransa hän on aloittanut Hyvinkään taidekoulussa vuosina 1992–1994, ja sen jälkeen kartuttanut taitojaan lukuisilla taidekursseilla Suomessa ja ulkomailla.

Kiurun töissä hevonen on vaeltanut jo pitkään arkkityyppinä tai alkueläimenä. Grafiikassaan hän on tutkistellut ajan kulumisen tunnetta yhtä hyvin sarjallisena liikkeenä kuin etenevän kerronnan avulla. Hän pohtii sekä aikaa että yksinäisyyttä, niiden eri puolia: toisaalta ajan tai yksinäisyyden ylellistä luonnetta ja toisaalta kummankin lohduttomuutta. Kiurun mukaan vanhaan takertuessa ei tarvitse nähdä itseään, toisin kuin yksin ollessa.

Videon tarjoamissa mahdollisuuksissa taiteilijaa innostaa ”kuvallinen änkytys ja hidas minimalistinen liike”. Kuviensa äärellä taiteilija sanoo voivansa vaipua omiin haaveksumiinsa ja päästä siten lähemmäksi omaa itseään.

Kiuru on toiminut Hämeenlinnan Taitelijaseuran tiedotussihteerinä, julkaisutoimikunnan ja hallituksen jäsenenä sekä Paperihuone ry:n luottamustoimissa. Hämeenlinnan Opettajankoulutuslaitoksessa hän on hoitanut taidesihteerin tointa. Taiteilija on myös opettanut Hattulan yläasteella sekä Vanajaveden Opistossa grafiikkaa ja akvarellimaalausta.

Lähteet

www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi

www.satukiuru.com

www.taidegraafikot.fi