Hyppää sisältöön

Pirkko Hirsikangas

Kohteesta Häme-Wiki
Share/Save/Bookmark
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Pirkko Hirsikangas (s. 1951, Punkalaidun) on kuvataiteilija ja lastenkirjailija sekä mm. perhepäivähoitaja, joka on parikymppisestä lähtien asunut Jokioisilla. Hän on maalannut vuodesta 1976 lähtien ja hänellä on alalta opintoja mm. Lounais-Suomen kuvataidekeskuksesta. Ensimmäinen oma näyttely oli vuonna 1985 Punkalaitumen talonpoikaismuseossa ja vuodesta 1991 hänellä on ollut jatkuva näyttely Punkalaitumen Myllypirtillä. Lisäksi hän on osallistunut vuosittain Kuhakosken Killan näyttelyihin. 2000 -luvulla Pirkko Hirsikangas alkoi tehdä myös lastenkirjoja, jotka hän on itse kuvittanut.

Myllypirtin Paavo

Paavo on kissavanhus, joka odottaa aina kesää, sillä silloin se pääsee emäntänsä kanssa mökille, jossa on kaikkea sitä, mitä ei ole kotona kaupungissa. Ja kesän jälkeen tulee taas syksy:

"Kesä kulki kohti loppuaan. Päivämme kuluivat tavanomaisissa puuhissa. Eräänä päivänä tuli mäkeä alas iso mies. Sillä oli lippalakki päässään. ”Äiskä” ei sen jälkeen ehtinyt tarpeeksi olemaan kanssani. Mielestäni ”lippalakkinen” viihtyi ”äiskän” kanssa vähän liian hyvin. Se ei lähtenyt ollenkaan, ei illallakaan. Se tunki itsensä meidän sänkyyn. Se oli niin iso, etten millään meinannut mahtua meidän omaan sänkyyn, en mihinkään nurkkaan. Se oli kamala yö, kun sain nukkua istuallani sängyn nurkassa. Mutta odottakoon aamulla, tuo ”lippalakkinen”. Ihme kun ei nukkunut lakki päässä. Aamulla se yritti silittää minua ja lässytti. – Kisu, kisu. Mutta minäpä purin sitä käteen. "

Teokset

Myllypirtin Paavo. Kirjoittanut ja kuvittanut Pirkko Hirsikangas. P. Hirsikangas, 2000 ISBN 952-91-2346-9

Tonttujen touhut Myllypirtillä. Kustannus HD, 2011 ISBN 978-952-5964-16-5

Lähteitä

Pirkko Hirsikangas. Kirjasampo ([1])

Pirkko Hirsikangas. Kuhakosken Kilta kuvataideyhdistys ([2])

Pirkko Hirsikangas. Lounakirjailijat ([3])