Muistelua ja pääsylippuja urheilutapahtumista

Kohteesta Häme-Wiki
Share/Save/Bookmark
Loikkaa:valikkoon, hakuun

"Kun tällaiset isot kilpailut, kuten vuoden 1960 Kalevan kisat, olivat kaupungissa, niin totta kai sinne täytyi päästä. 11-vuotiaana nuorena poikana tuli niihin osallistuttua. Katsomo kiersi silloin koko kentän ja nurmikkoalueellekin oli rakennettu penkkejä, joten koko katsomo oli ihan täysi, että kyllä kiinnostusta silloin on ollut.

Pääsylippu Kalevan kisoihin 13.8.1960 Hämeenlinnassa Kaurialan urheilukentällä.

Ahveniston harjulla oli 1960-luvun alkupuolella Motocross-kilpailu, johon nuorina poikina mielenkiinnolla osallistuimme. Meille tuttu Mäntsälästä kotoisin oleva moottoripyöräilijä Raimo Rein osallistui useisiin kilpailuihin, jolloin häntä mentiin katsomaan. Ahveniston moottoriradan valmistumista oli odotettu, joten ensimmäisiä kilpailuja sitten tietysti menimme katsomaan. Avajaiskilpailuja vuonna 1967 seurattiin mielenkiinnolla.

Pääsylippu Ahveniston motocross-kilpailuihin.
Pääsylippu Hämeenlinnan moottoriradan avajaiskilpailuihin 16.7.1967.

Hell Driversit olivat autotaitureita, jotka esittivät temppuja, kuten ajoivat kahdella pyörällä ja hyppäsivät hyppyreistä autojen yli. Elokuussa olivat kansainväliset autokilpailut, joissa oli myös ulkomaalaisia osanottajia.

Pääsylippu Canadian Hell Drivers -tapahtumaan.
Pääsylippu kansainvälisiin autokilpailuihin Hämeenlinnan moottoriradalla 6.8.1967.
Pääsylippu kansainvälisiin Ahveniston motocross-kilpailuihin.
Pääsylippu jäärata-ajoihin 12.2.1967.
Pääsylippu kilpailuihin Hämeenlinnan moottoriradalla.

Hämeenlinnassa ampumahiihto on erittäin hyvässä mallissa, kuten muukin hiihtourheilu. Ahvenisto on ollut myös suunnistusmaastona. Muistan sen hyvin, koska Tarmon suunnistajina mäissä ja notkoissa harjoittelimme suunnistuskilpailuja. Harjoitusmaastona se on ollut monipuolinen."

Pääsylippu Hämeenlinnan hiihtoseuran kilpailuihin.
Pääsylippu Hämeenlinnan Tarmon kilpailuihin.

Mies, s. 1949