Hyppää sisältöön

Liisa Lauerma

Kohteesta Häme-Wiki
Share/Save/Bookmark
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Liisa Lauerma (s. 1962) on Hattulassa syntynyt lastenkirjailija, historioitsija ja aikuiskouluttaja. Hän on työskennellyt pitkään suunnittelijana Sibelius-Akatemiassa. Vuonna 2008 Lauerma sai kirjoistaan Suomen tietokirjailijat ry:n Tietopöllö-palkinnon.

V. 2010-2011 Lauerma toteutti seitsemässä Helsingin päiväkodissa yhdessä Ebener-säätiön toiminnanjohtajan Taina Sillanpään kanssa Aikamatkalla: perheen ja suvun tarinat –varhaiskasvatushankkeen. Lastentarhamuseoon koottiin tulosten pohjalta hankkeeseen liittyvä näyttely.

Tiikerinmetsästäjän koti

Tiikerinmetsästäjän koti ja muita tarinoita on lasten (ja aikuisten) museo-opas. Kirjailija kiersi 3- ja 5-vuotiaiden lastensa kanssa pääkaupunkiseudun museoita, minkä kokemusten pohjalta kirja syntyi.

Kirja jakaantuu kolmeen osaan Ensin kerrotaan suurmiehistä ja –naisista, sitten lähinnä Tuusulan taiteilijayhteisön taiteilijoista ja lopuksi liikutaan erilaisissa elinympäristöissä Torpasta kartanoon.

Kirjassa ei kaunistella historiaa vaan kerrotaan niin kuin esi-isämme ja –äitimme ovat asioita nähneet. Esimerkiksi venäläiset tulevat oppaan alussa, ehkä hieman yllättäenkin, esiin perivihollisina. Ruotsalaiset ovat taas hyviksiä.

Kirjan kingiksi nostetaan Suomen tiettävästi ”suurin sotapäällikkö” Mannerheim, joka on norsun selässä kirjan kannessa metsästämässä tiikereitä joko Nepalissa tai Intiassa.

Teokset

Lähteet:

Lauerma, Liisa. Café Suku. Voimaa sukujuurista! - blogi