Hyppää sisältöön

Laivaranta

Kohteesta Häme-Wiki
Share/Save/Bookmark
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Nämä kuvat ovat osa Aikakone Eenokkia. Eenokin kautta pääset nauttimaan kymmenistä kuvapareista, jotka esittelevät Hämeenlinnaa ennen ja nyt. Kuvaparien historialliset kuvat ovat Hämeenlinnan kaupungin historiallisen museon kuva-arkistosta. Kuvatiedot on koonnut ja värikuvat ottanut FM Tiina Kaila vuoden 2009 aikana.

Laivaranta

1900-luvun alku. Laiturissa moottorivene Nopea, joka liikennöi Vanajavedellä kaupungin ja Mierolan väliä vuodesta 1908. Kuva Enok Rytkönen. Laivarantaan rakennettiin vuonna 1911 arkkitehti Armas Rankan suunnittelema satamakonttori. Konttorissa oli kaksi pientä kojua, joista toinen oli varsinainen konttori, toinen virvokekioski eli vesimyymälä. Kojuja yhdisti avoin, katettu tavarasuoja. Satamakonttori on purettu, mutta sen rakennuspiirustuksiin voi tutustua Hämeenlinnan Lydiassa.
Laivaranta R1091.jpg Laivaranta2 R20576.jpg
Laivarannassa "Urho", joka liikennöi vuodesta 1885 alkaen. 1910-luku, Enok Rytkönen.


Laivalaiturin korjaustyöt toukokuussa 2009. Laivarannan arkkitehtuurikilpailun voitti arkkitehtitoimisto JKMM Oy:n "Sillalla"-niminen kaarevakattoinen ehdotus ravintola- ja satamarakennukseksi. Rakentaminen päätettiin kesällä 2009 kuitenkin siirtää kaupungin säästöohjelman vuoksi. Rantapuiston vanha paviljonki on vuodelta 1954. Siihen on tehty 60- ja 70-luvuilla korjauksia.

Laivaranta uusi.jpg

Tämän ominaisuuden tyyppi on virheellinen