Hyppää sisältöön

Kuvia Huvilaelämästä Pyhäjärven rannalla

Kohteesta Häme-Wiki
Share/Save/Bookmark
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Alfred Williamsson synt. 9.1.1869 Ashton-under-Lynessä, Englannissa. Hän kävi 1884-87 syntymäkaupunkinsa teknillisen koulun, jossa sen jälkeen toimi iltakurssin opettajana. Williamsson oli apulaiskarstausmestarina Rooleyn kehräämössä Manchesterissä 1887-89. Karstaus- ja kehruumestarina hän oli Glasgow Spinning Co:ssa Skotlannissa 1892-93 ja johtajana Mooljee Faithan kehräämössä ja kutomossa Intiassa 1893-96.
Alfred Williamsson toimi Forssa-yhtiön kehruumestarina ja kehräämön johtajana vuodesta 1896. Williamsson rakennutti huvilan Pyhäjärven rannalle ja kuvasi vanhaa Tammelaa.

Huvikärryt, joilla matkaa tehtiin Tammelaan Biljardikerhon mökille ja muihinkin juhlatapahtumiin.
Biljardiklubin huvilalla: rappusilla nimismies Nyman, olutkorin takana E. Falck, hevosen selässä värimestari N. Henning ja oikealla C.N. Pousar.
Ruostejärven kesävieraita: opettaja Weckman, Stina Vas, Gulin, Berggren, rouva Pousar, C.N. Pousar, Lizzi Nyman, nimismies Nyman ja Sjöberg.
Aallokko kutsuu melojaa kohti Pyhäjärven tuulista ulappaa.
Forssa-Yhtiön ulkomaisia vieraita kestitään Tammelan mökillä.
Kaukjärven kylän vanhaa asutusta.
Kansallismaisemaa Kaukolanharjulta.
Ratsastamaan lähdössä.
Vanha tie Kyynäränkannaksella.
Jahtiporukka potretissa. Vasemmalta tilanhoitaja Wahren, neljäs vas. Albert Lindfors, kolmas oik. John Hjelt, toinen oik. Carl Meyer.
Apteekkari John Hjelt on kaatanut hirven Hannulan tilan mailla Portaassa. Hjelt ampui Suomen ensimmäisen luvanvaraisen hirven. Olisikohan kuva tästä kaadosta.
Tammelan komea kivikirkko vuosisadan vaihteessa.
Kesämökillä Pyhäjärven rannalla.
Huviloiden väkeä leiripotretissa Pyhäjärven rannalla.
Kaukjärven kylää 1800-luvun lopulla.
Venevalkama Pyhäjärvessä.
Kaunista kesäpäivää vietetään Pyhäjärven rantamilla.
Kesäpäivän viettoa Pyhäjärvellä soudellen ja meloen.
Lapsia ongella Rauhaniemen rantakivillä.
Hirvipeijaisia vietetään. Kuvassa viides vasemmalta kaataja apteekkari John Hjelt. Edessä oikealla taidemaalari Albert Lindfors.