Hyppää sisältöön

Kirsi Hipp

Kohteesta Häme-Wiki
Share/Save/Bookmark
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Forssalainen erikoistutkija, terveystieteen maisteri Kirsi Hipp väitteli vuoden 2021 lopulla maisteriksi Turun yliopistosta. Perustutkintonsa hän suoritti Itä-Suomen yliopistossa.

Patient participation (Potilaan osallisuus, 2021)

Väitöskirjan tiivistelmässä todetaan, että "potilaiden osallisuutta on korostettu mielenterveyshoitotyössä sekä ihmisoikeuksien että hoidon laadun näkökulmista".

Asiakirjojen analyysi osoitti muun muassa, että tarvittaessa annettavia "lääkkeitä oli käytetty sekä psyykkisisiin että fyysisiin syihin usein, tavallisimmin potilaiden pyynnöstä ja yleensä yhteisymmärryksessä annostellen. Potilaat olivat suunnitelleet useita vaihtoehtoja lääkkeille, mutta näiden käyttö oli kirjaamisen perusteella vähäistä. Arviointi, etenkin potilaan näkökulmasta, puuttui usein."

Teokset

Kokemusarvioijan osallisuus mielenterveyspalvelujen kehittäjänä - "Että se meijän sana kuulus siellä". Pro gradu -tutkielma. Itä-Suomen yliopisto ([1])

Patient participation in pro re nata medication in forensic psychiatric inpatient care. University of Turku. 2021 (Väitöskirja) ISBN 978-951-29-8608-8 ([2])

Lähteitä

Kirsi Hipp. Turun yliopisto ([3])

Kirsi Hipp. Facebook ([4])

Potilaan osallisuus lääkehoidossa edellyttää suunnitelmallisuutta oikeuspsykiatrisessa sairaalahoidossa. Duodecim. Uutiset ja tiedotteet 21.10.2021 ([5])

Kiti Salonen. Vuoden positiivisimmaksikin valittu forssalainen Kirsi Hipp uurasti terveystieteiden tohtoriksi – "Minulla on hirveä halua oppia ajattelemaan ja ymmärtämään". Forssan lehti 12.11.2021

Kiti Salonen. Tohtori haluaa kehittää käytännön hoitotyötä. Hämeen Sanomat 18.11.2021