Kirjan aika

Kohteesta Häme-Wiki
Share/Save/Bookmark
Loikkaa:valikkoon, hakuun


Kirjan aika on nelipäiväinen kirjallisuusfestivaali, jota vietetään Verkatehtaalla. Vuonna 2010 Kirjan aika pidettiin 19.-22.8.2010. Festivaalin ohjelmassa oli useita kirjailijakeskusteluja, joissa syvennyttiin sekä ajankohtaisiin että ikuisiin teemoihin. Keskustelujen teemoina olivat mm. kulttuurien kohtaaminen ja kohtaamattomuus, sota-aihe kirjallisuudessa, rakkaus ja kirjoittamisprosessi. Mukana oli kymmeniä kirjailijoita ja muita kirjallisuuden alan ammattilaisia.

Festivaaleilla oli monenlaista oheisohjelmaa, kuten musiikkia, teatteria, runoesityksiä ja performanssia. Sunnuntaiaamu aloitettiin Murha aamiaisella –dekkaribrunssilla, jossa oli myös lukupiiritapaaminen. Keskustelun aiheena olivat Seppo Jokisen ja Jarkko Sipilän dekkarit.

Vuonna 2011 Kirjan aika -festivaali järjestetään Verkatehtaalla 25.–28.8.2011. Pääohjelma muodostuu teemoitetuista keskusteluista ja aamiaistapahtumista. Kirjan aika toimii myös verkossa osoitteessa www.kirjanaika.fi, Verkossa on ohjelman lisäksi myös blogi, jota päivitetään myös ennen tapahtumaa. Festivaalin aikana blogia päivitetään ahkerasti: sieltä voi lukea haastatteluja, tunnelmia ja kommentteja sekä käydä jatkokeskusteluja tapahtumasta ja sen teemoista.

Festivaalin ohjelman kokoavat Vilja-Tuulia Huotarinen ja Ville Hytönen. Kirjan ajan pääjärjestäjät ovat Hämeen taidetoimikunta ja Verkatehdas. Tärkeimmät yhteistyökumppanit ovat Karisto Oy ja Suomalainen kirjakauppa.

Tämän ominaisuuden tyyppi on virheellinen