Hyppää sisältöön

Keskustelu:Lumikuninkaan kivi

Kohteesta Häme-Wiki
Share/Save/Bookmark
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Kiven sijainti suhteessa moottoritiehen

Rupesin katsomaan kartasta, kuinka kiven on käynyt (vrt. artikkelin teksti). Tässä peruskarttanäkymä: [1], tässä ilmakuvanäkymä (piste sama, tausta vain vaihdettu, jos laittaa asetuksista kiinteistörajat näkyviin, niin näkee tarkan paikan): [2]. Tämän perusteella näyttäisi, että kivi olisi jäänyt juuri ja juuri moottoritien sivuun. Ja koska se on kartassa merkitty myös rauhoitetuksi (mitä kai vanhat rajakivet muinaismuistolain mukaan ovat, jos oikein muistan), niin rauhoituskohteena se lienee näin tullut huomioiduksi linjauksessa (voisi päätellä). Eri ikäisistä kartoista voisi tutkia myös tietä, mutta kun en osaa tekstistä päätellä tien tarkkaa kulkua varmasti, niin se jäi nyt katsomatta.--Urjanhai (keskustelu) 11. tammikuuta 2014 kello 21.51 (CET)

Sama oli näköjään sanottu myös artikkelissa Hiidentie ja Selkätie.--Urjanhai (keskustelu) 11. tammikuuta 2014 kello 21.59 (CET)

Artikkeliin lisäämieni linkkien perusteella tälle saisi myös koordinaatit.--Urjanhai (keskustelu) 11. tammikuuta 2014 kello 22.10 (CET)