Kalvolan kirjasto

Kohteesta Häme-Wiki
Share/Save/Bookmark
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Kalvolan kirjasto on Hämeenlinnan läntinen lähikirjasto. Kirjasto sijaitsee Iittalan yhtenäiskoulun vieressä ns. Lasimäellä.

Kalvolan kirjastossa sijaitseva Raimo Jaatisen veistos Kirjalijan työt

Kirjasto on toiminut nykyisessä rakennuksessa jo vuodesta 1982 lähtien. Meillä on tarjolla monipuolinen kokoelma niin aikuisten kuin lasten ja nuortenkin kauno- ja tietokirjallisuutta, musiikkia, elokuvia, romppuja ja lehtiä, mutta käytössäsi on myös kaikkien muiden Hämeenlinnan kirjastojen aineistot, sillä voit varata ja saada Iittalaan maksutta muissa pisteissä paikalla olevaa aineistoa. Lainassa olevasta materiaalista peritään varausmaksu.

Jos et pääse kirjastoon, tulee kirjasto luoksesi. Yli kahdenkymmenen vuoden tauon jälkeen kirjastoauto ajaa myös Kalvolassa käyden Taljalassa, Pirttikoskella ja Rimmilässä. Tarkemman aikataulun saat kirjastosta.

Kalvolan kirjastossa on myös nettipiste. Asiakkaiden käytössä on neljä tietokonetta, joista kolmelle voi varata ajan ja yksi toimii jonotusperiaatteella. Meillä on myös langaton lähiverkkoyhteys oman kannettavan tietokoneen käyttöä varten. Kopiokone ja faksi ovat myös käytettävissä.

Kirjasto on Kalvolan "kasvot", sillä se ilmentää kotiseutumme kulttuuriperintöä monella tavoin. Lukusalin rauhallisessa nurkkauksessa sijaitsee tietokoneen lisäksi mikrokorttien lukulaite ja mikrokortteja, joita sukututkijat voivat käyttää. Kotiseutukokoelmasta löytyy aineistoa Iittalasta ja Kalvolasta. Eri asiakasryhmille järjestetään näyttelyitä, esitelmiä ja tapahtumia. Iittalassa ei nukuta, vaikka Hämeenlinnan lähiö olemmekin!

Lasten ja nuorten on helppo löytää koulun vieressä sijaitsevaan kirjastoon. Koulupäivän päätteeksi pistäydytään kirjastoon esim. hakemaan varattu kirja tai pelaamaan tietokoneella. Mahtava määrä lasten ja nuorten aineistoa on käsiesi ulottuvilla, kun voit maksutta varata myös lainassa olevaa aineistoa kaikista Hämeenlinnan kirjastoista! Kirjaston ja koulun kesken tehdään yhteistyötä. Koululaisryhmille annetaan kirjastonkäytön ja tiedonhaun opetusta, ja sopimuksen mukaan oppilaat voivat tulla lainaamaan myös kirjaston ollessa kiinni.

Ulla Jousea