Hyppää sisältöön

Käyttäjä:Urjanhai

Kohteesta Häme-Wiki
Share/Save/Bookmark
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Olen suomenkielisen wikipedian käyttäjä tällä samalla nimimerkillä.

Siellä olen muokannut myös paikallisia aiheita, joista osa osuu Hämeeseen.

Olen myös rekisteröitynyt tällä samalla nimimerkillä Ympäristöhallinnon ylläpitämään Järviwikiin ja muokannut myös suomenkielisessä Wikipediassa muun ohella järviin, jokiin ja vesistöihin liittyviä aiheita ja luokitellut järviä ja jokia vesistöalueluokkiin.

Järviwikiä ja Häme-Wikiä olen toistaiseksi muokannut vähemmän. Suomenkielisessä wikipediassa muokkauksia on enemmän.

Koska eri wikit voivat täydentää toisiaan, niin pohdinnat niiden työnjaosta kiinnostavat. Kovin pitkälle en ole ehtinyt tätä aihetta pohtia, mutta tärkein ero lienee, että Järviwikiin kuten Häme-Wikiinkin kansalaiset voivat tallentaa myös omia havaintojaan, kun taas Wikipedia on tarkoitettu vain jo muualla aiemmin julkaistuun tietoon perustuville artikkeleille.

Aloitetut artikkelit

Häme-wikiin olen toistaiseksi aloittanut muutamia artikkeleita erityisesti Lounais-Hämettä sivuavista aihepiireistä:

  • Hyrsynkulma (lähteiden mukaan mutta ilman viitteitä - Häme-wikissä ei taida edes olla viitemallineita, joten ei siis tarvitse stressata viitteillä)
  • Prättäkitti (kevyesti Wikipedian mukaan, koska tämä lounaishämäläinen aihe ansaitsee oman sivunsa myös Häme-wikissä)
  • Jorma Kantee (luotettavien ja riippumattomien lähteiden mukaan, vaikka ei ehkä ylittäisi merkittävyyskynnystä Wikipediassa)
  • Toive Aartolahti (jälleen lounaishämäläinen aihe ja lähteitten mukaan, mutta erityisesti Häme-yhteyksiä korostaen, vaikka onkin artikkeli myös Wikipediassa, sopii hyvin molempiinkin wikeihin)

Käyttäjäsivuni muissa wikeissä