Hyppää sisältöön

Hätilän-Sairion asukasyhdistys

Kohteesta Häme-Wiki
Share/Save/Bookmark
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Hätilän-Sairion asukasyhdistyksen tavoitteena on edistää Hätilän ja Sairion kaupunginosien kehitystä, lisätä asukkaisen yhteistoimintaa ja viihtyisyyttä. Yhdistys on puoluepoliittisesti sitoutumaton.

Historia

Hätilän-Sairion asukasyhdistyksen perustava kokous pidettiin 29.12.1991 Tuomelan seurakuntatalolla. Alkuperäinen nimi oli Hätilän asukasyhdistys, koska Hätilän puolella asukkaita oli enemmän.

Ensimmäisenä toimintavuotenaan yhdistys järjesti mm. Kuntoile kunnolla koko kesä -tapahtuman, haravointitalkoot Hätilän seurakuntatalon takana olevassa metsikössä ja vaalivuoteen liittyvän teemaillan "Älä valita - mene valtuustoon". Yhdistys on antanut lausuntoja esimerkiksi Metsä-Serlan tontin rakentamisessa, koulujen peruskorjauksesta ja Tuomelan sivukirjastosta. Sen näkyvimpiä aikaansaannoksia on aloite Hätilän pommituksessa kuolleiden muistomerkistä. Vuonna 1996 yhdistys esitti rautatien alittavan tunnelin rakentamista.

Ensimmäinen puheenjohtaja oli Taisto Häkkinen. Hänen jälkeensä tehtävää ovat hoitaneet Immo Rikkinen, Asko Lindqvist ja Marja-Liisa Vainio. Nykyinen puheenjohtaja on Unni Ranta-Knuuttila.

Toiminta

Asukasyhdistys ottaa kantaa alueen kysymyksiin ja järjestää keskustelutilaisuuksia sekä tapahtumia ja siivoustempauksia. Hätilän asukasyhdistys on järjestänyt useana vuonna Hätilä laulaa ja soi -tapahtuman.

Yhdistyksen toimintaa rahoitetaan jäsenmaksuilla ja tempaustuotoilla.

Jäsenet

Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä jokainen 15 vuotta täyttänyt alueella asuva henkilö. Kannatusjäseniksi voivat liittyä yhteisöt ja liikeyritykset. Enimmillään jäsenmäärä oli 200 henkilöä, kun vuonna 2007 oli esillä asemakaavamuutos.

Lähteitä

  • Hätilän asukasyhdistys tiedottaa. Linnan Valtikka 18.4.1992.
  • Hätilän asukasyhdistys käynnistyi vireästi. Linnan Valtikka 4.7.1992.
  • Hätilän ja Sairion asukasyhdistys kymmenvuotias. Kaupunkiuutiset 2001.