Hyppää sisältöön

Hämeenlinnan elomessut

Kohteesta Häme-Wiki
Share/Save/Bookmark
Loikkaa:valikkoon, hakuun
Elomessut. Kuva: Hannu Lehtonen
Elomessut on Hämeenlinnassa vuosittain järjestettävä koko perheen messutapahtuma. Elokuussa 2010 Hämeen Messut Oy järjestää yhdeksännentoista kerran kaksipäiväiset messut Hämeensaaren alueella aivan kaupungin ydinkeskustassa Vanajaveden rantamaisemissa. Hämeenkaari-hallin ympärille erilaista kokonaisuuksista muotoutuva yli viiden hehtaarin messupuisto tarjoaa monenlaisia elämyksiä ja kokemuksia.

Aktiivinen messutapahtuma

Elomessujen perusajatuksena on luoda aktiivinen messutapahtuma, jossa yleisö voi tutustua kiinnostaviin tuotteisiin ja palveluihin. Esillä ovat Kanta-Hämeen kaupan, teollisuuden ja kulttuurin edustajat. Näytteilleasettajat puolestaan tapaavat mahdollisia asiakkaita. Messuvieraita on viime vuosina ollut reilusti yli 40000 ja näytteilleasettajia noin 300. Joka vuosi yli 50 yhdistystä tarjoaa tietoa toiminnoistaan. Ilmainen tapahtuma ja monipuolinen tarjonta luovat puitteet sujuvalle kaupankäynnille. Samalla vieraat nauttivat mukavasta ohjelmasta, näytöksistä, esityksistä ja tuttujen tapaamisesta.

Monipuolista ohjelmaa

Perinteisiin ohjelmiin lukeutuu Tivoli Sariola karuselleineen. Muuta ohjelmaa ovat tarjonneet esimerkiksi liikunta- ja urheiluseurat mm. voimistelu- ja karatenäytöksillään. Tanssi- musiikki- ja teatteriesitysten näytteet sekä koiranäytökset ovat olleet osa ohjelmaa. Esillä ovat olleet myös kulttuuriyhdistykset kuten kirjailijayhdistys Vana -66.

Monenlaisia jokapäiväiseen elämään liittyviä turvallisuusasioita on myös ollut esillä. Liikenneturvan osastolla on voinut tehdä pyöräilykypärä-testin, Hätäkeskuslaitos on antanut kesämökin gps-koordinaatit hätätapauksia varten ja opastanut sammutuspeitteen sekä käsisammuttimen käytössä. Verotoimisto, Työvoimatoimisto ja Kanta-Hämeen keskussairaala ovat olleet paikalla esittelemässä sähköisiä palvelujaan ja tilausohjelmiaan. Erilaisista sairauksista ja niiden hoidosta tietoa ovat antaneet monet yhdistykset. Puolustusvoimat on esitellyt kalustoaan ja partiolaiset toimintaansa. Myös sekä kunnallisia että valtiollisia päättäjiä on ollut paikalla haastateltavina eri puolueiden osastoilla.

Lapsia ja nuoria on ollut viihdyttämässä ohjelmalavalla laulajia ja orkestereita. Vuonna 2007 oli lavalla laulamassa Tiktak-yhtye. Myös aikuisten makuun on musiikkitarjontaa. Vuonna 2008 Laura Voutilainen konsertoi tapahtumassa ja vuonna 2010 lavalle nousivat Kaija Koo, Frederik ja Laura.

Lähteet

Tämän ominaisuuden tyyppi on virheellinen