Hyppää sisältöön

Hämeen ammattikorkeakoulu

Kohteesta Häme-Wiki
Share/Save/Bookmark
Loikkaa:valikkoon, hakuun

HAMK on maakunnan kouluttaja ja kehittäjä


Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) on valtakunnallista tunnustusta saanut kouluttaja. HAMK on myös tärkeä osa maakunnan kehittämisstrategiaa.

HAMKilla on kahdeksan toimipaikkaa Helsinki–Tampere-kehityskäytävän varrella: Hämeenlinna, Forssa, Riihimäki, Evo, Mustiala, Lepaa, Valkeakoski ja Hyvinkää. HAMK palvelee noin kahden miljoonan asukkaan työssäkäyntialuetta.Toimipaikat on myös kerätty Virtuaalipolku.fi-palveluun kartalle, josta näet toimipaikkojen sijainnit, nimet ja koulutusalat.

HAMKissa on kuusi koulutusalaa ja kolmisenkymmentä koulutusohjelmaa. HAMK tarjoaa opiskelijoilleen monialaisen, elinkeinoelämän kanssa verkottuneen oppimisympäristön. Ammattikorkeakoulun päätehtävä on opetus, mutta tutkimus kuitenkin noussut tärkeäksi osaksi toimintaa. Erilaisissa tutkimus- ja kehityshankkeissa opiskelijat saavat hoitaakseen oikeita projekteja, kun koulutus yhdistetään käytännön innovaatiotoimintaan.

Soveltavaa tutkimusta sekä kehitysprojekteja tehdään yhteistyössä yritysten ja yhteisöjen kanssa. Kumppaniverkostot luovat uusia toimintamalleja ja yhteistyösuhteita, kun he hyödyntävät HAMKin monialaista erikoisosaamista ja verkostoja. HAMKin keskeinen tavoite onkin kehittää laaja-alaista ja kansainvälisesti laadukasta tietoa ja osaamista sekä tarjota niitä alueen elinkeinoelämän ja julkisen sektorin käyttöön.

Verkko-opetuksen ja digitaalisten opetustoteutusten kehittämiseen on HAMKissa panostettu merkittävästi. Valmistuneiden työllistymisaste on maan korkeimpia, samoin yrittäjiksi ryhtyvien osuus. Yrittäjyyttä edistetään mm. starttihautomoilla, joita on kaikissa HAMKin toimipaikoissa.

AMK-tutkintoon ja ylempään AMK-tutkintoon johtavan koulutuksen lisäksi ammattikorkeakoulu tarjoaa runsaasti ammatillisia erikoistumisopintoja, lisä- ja täydennyskoulutusta sekä avoimen ammattikorkeakoulun opintoja.

Maan suurin ja parhaaksi arvioitu Ammatillinen opettajakorkeakoulu on osa HAMKia. Se on myös Suomen ainoa liikenneopettajien kouluttaja.

Hämeen ammattikorkeakoulua ja Hämeen ammatti-instituuttia ylläpitää Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen kuntayhtymä. Opiskelijoita HAMKissa ja Hämeen ammatti-instituutissa on yhteensä noin 7 000 ja henkilöstöä noin 800. Opetuksesta ja kehittämisestä vastaava henkilöstö on pääosin vähintään ylemmän korkeakoulututkinnon suorittanutta, ja noin sadalla on myös tutkijakoulutus.

HAMKin Visamäen kampuksen C-rakennus. Kuva: Kikka Miilus
Tämän ominaisuuden tyyppi on virheellinen
Tämän ominaisuuden tyyppi on virheellinen