Hyppää sisältöön

Häme-Wiki:Tietoja

Kohteesta Häme-Wiki
Share/Save/Bookmark
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Mikä on wiki?

Wiki tarkoittaa verkkosivustoa, jonka sisältöä käyttäjät voivat itse muokata. Tunnetuin wiki on Wikipedia, joka on Internetissä julkaistava ilmainen vapaan sisällön tietosanakirja. Ensimmäinen wikipedia perustettiin tammikuussa 2001. Suomenkielinen Wikipedia on avattu helmikuussa 2002. Suomessa on luotu lukuisia wikejä eri aloille ja alueille.

Häme-Wiki - Kanta-Hämeen asukkaiden yhdessä tekemä tietosanakirja

Häme-Wiki on alueellinen, avoin, Kanta-Hämettä esittelevä, netissä oleva tietosanakirja, joka on tehty MediaWiki-alustalle. Häme-Wiki avattiin elokuussa 2009.

Häme-Wikiin on koottu tietoa ja tarinoita entisiltä ajoilta ja tästä päivästä. Häme-Wikissä on tekstien lisäksi myös kuvia. Kanta-Hämeen asukkaat voivat kirjoittaa Häme-Wikiin muisteluitaan ja yhdistykset ja yhteisöt voivat esitellä palvelussa toimintaansa.

Kuinka Häme-Wikiin voi laittaa aineistoa?

Kuka tahansa voi kirjoittaa Häme-Wikiin uusia artikkeleita, muokata kirjoituksia sekä liittää palveluun kuvia, karttoja ja erilaisia mediatiedostoja. Häme-Wikin sivuilla on ohjeet wiki-kirjoittamiseen. Kirjastoissa järjestetään opetusta wiki-kirjoittamisessa ja kuvien tallentamisessa.

Häme-Wiki on avoin kaikille kirjoittajille. Kun julkaisee tekstiä tai kuvia Häme-Wikissä, on aina oltava lupa julkaisemiseen verkossa. Julkaisijan tulee myös noudattaa tekijänoikeuksia ja kunnioittaa yksityisyyden suojaa.

Wiki-periaatteen mukaisesti jokaisesta Häme-Wikiin tehdystä muutoksesta jää jälki. Sen perusteella näkee, kuka on tehnyt muutoksen ja millainen muutos on ollut. Ylläpitäjä voi tarvittaessa palauttaa aiemmat sivut.

Häme-Wikin toteuttaminen

Häme-Wiki on toteutettu Tietoyhteiskunnan tilat ja sisällöt -hankkeessa, joka rahoitetaan Manner-Suomen ESR-ohjelmasta vuosina 2008-2011. Vuoden 2012 alusta Häme-Wikin ylläpidosta vastaa Hämeenlinnan kaupunginkirjasto. Häme-Wikin teknisestä toteutuksesta vastaa hämeenlinnalainen Opiferum.

Lisätietoja

Palautetta palvelun toimivuudesta ja mahdollisista ongelmista voi lähettää osoitteeseen info(at)hamewiki.fi.

Lisätietoja projektista: Jaana Käki (jaana.kaki(at)hameenlinna.fi).