Tammelan Reserviupseerit ry

Häme-Wikistä
Versio hetkellä 12. maaliskuuta 2023 kello 09.56 – tehnyt Samuhuovinen (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)

Tammelan Reserviupseerit ry on 1969 perustettu vireästi toimiva reserviläisyhdistys, johon kuuluu puolisensataa jäsentä. Myös ulkopaikkakuntalaiset ovat tervetulleita yhdistykseen.  

Veteraanityö

Yhdistyksen jäsenet osallistuvat Tammelan Sotaveteraanit ry:n ja Sotainvalidien Veljesliiton Tammelan osaston toiminnan tukemiseen monilla tavoin. Se organisoi ja toteuttaa veteraanikeräyksen yhdessä Tammelan Seudun Reserviläisten kanssa, hoitaa merkittävien sotaveteraaneihin liittyvien juhlapyhien lippuvartiot, on jäsenenä sotainvalidien ja –veteraanien yhdistysten johtokuntien avainpaikoissa ja suuri osa sen jäsenistöstä on näiden yhdistysten maksavia kannattajajäseniä.

Varsinaisten sotaveteraanien ja –invalidien joukko pienenee vuosi vuodelta. Tämän takia on ennakoiden perustettu Tammelan Sotaveteraanien Tuki- ja Perinneyhdistys. Sen toiminta on tällä hetkellä valmiudessa aloittamaan Talvi- ja Jatkosodan tapahtumiin liittyvän perinnetoiminnan sitten, kun varsinaiset veteraanit eivät enää ole perinnevastuuta kantamassa.

Jäsenet osallistuvat reserviläistoimintaan niin yhdistyksenä että henkilöinä. Yhdistys on ollut mukana järjestämässä useita kilpailuja mm. Taitokilpailu 2006 Tammelassa.

Urheilutoiminta

Fyysisen kunnon ylläpitäminen on tärkeää reserviläisten toimintakyvyn ylläpidossa. Reserviläisiä kannustetaan omatoimiseen kuntoiluun. RUL:n nettivuilta löytyy jokaiselle oma kuntokortti, jonne omia suorituksiaan voi kirjata ja kuntoaan voi käydä testaamassa yhteisissä COOPER-testeissä.

Kunto- ja kilpailutapahtumat ovat usein moniotteluita, jotka koostuvat ammunnasta, suunnistuksesta ja esteradasta. Jotokset ja muu maastotoiminta ovat myös hyvin suosittuja jäsenten keskuudessa. Reserviläisten yhteinen urheilujärjestö on RESUL.

Ampumatoiminta

Ampumatoiminta on yhdistyksessä keskeistä ja se on myös kilpailulaji. Siihen kuuluu eri lajeja, aina pistooliammunnasta sovellettuihin reserviläisammuntoihin. Vanhat sotilaskiväärit ja -pistoolit ovat yhä suosiossa. Perinneammunnassa jäsenistöllä on useita RUL:n joukkuemestaruuksia. Perinteisiä ratalajeja voi harrasta ilma-aseradalla ja kerhon omilla aseilla. Kouluttajia on myös käytettävissä.

Myös SRA/Practical -tyyppiset ammunnat ovat viimeksi kuluneina vuosina  lisänneet suosiotaan. Sovelletut reserviläisammunnat ovat hyvää harjoitusta reserviläisen ampumataitojen kehittämisessä. Näissä ammutaan 9 mm pistoolilla, haulikolla ja reserviläiskiväärillä. Yhdistys on menestynyt myös 22 kaliperin pistooliammunnassa sekä piirin- että suomenmestaruuskisoissa. Ruutiaseharjoittelu tapahtuu ensisijaisesti Tammelan Aluevaraston ampumaradalla.

 

Lue lisää