Hyppää sisältöön

Sanoinko sen ääneen? (Kirja)

Kohteesta Häme-Wiki
Share/Save/Bookmark
Versio hetkellä 23. huhtikuuta 2021 kello 07.29 – tehnyt Kaunislehto (keskustelu | muokkaukset)

Loikkaa:valikkoon, hakuun

Tuuli-Elina Ruuskasen erokirjaa Sanoinko sen ääneen? (2021) on hypetetty niin porvarillisessa julkisuudessa kuin somessakin kiitettävän paljon. Jotkut ovat nostaneet hänet jopa kaikkien eroa ja vapautta kaipaavien naisten sankariksi. Kirja on hyvin ja sujuvasti kirjoitettu, mutta oikeastaan se kertoo vain hyvin tavallisen 35-vuotiaan naisen tarinan, naisen jolla on kaksi alle kouluikäistä lasta.

Suomessa avioliitoista ja muista parisuhteista erotaan enemmän kuin missään muualla - ja silti tai juuri sen takia - suomalaiset ovat vuodesta toiseen maailman onnellisinta kansaa.

Kirja sanoo suoraan sen, mitä jokainen eroava tai eroa miettivä henkilö ajattelee, mutta mitä kukaan ei uskalla sanoa ääneen. Kirja on kahden alle kouluikäisen lapsen äidin rehellinen kuvaus siitä, miltä tuntuu erota suhteesta, jossa kaikki on peri­aatteessa hyvin. Kirja on kuvaus eron tuomasta itseinhosta ja ahdistuksesta, mutta se on myös kuvaus onnesta ja vapaudesta. Kirjassa ihastutaan, rakastutaan ja lopetetaan rakastamasta sekä kerrotaan miltä sinkkumarkkinat näyttävät perheellisen silmin. Kirja kulkee läpi ensimmäisen vuoden eropäätöksestä. Mitä kaikkea tuossa ajassa ehtiikään tapahtua?” (Kustantaja Docendon esittelyteksti)

Tämä artikkeli kaipaa lisää tekstiä ja tarkentamista. Auta laajentamaan artikkelia.