Hyppää sisältöön

Saavutettavuusseloste

Kohteesta Häme-Wiki
Share/Save/Bookmark
Versio hetkellä 28. tammikuuta 2021 kello 11.29 – tehnyt Ylläpito (keskustelu | muokkaukset)

(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Tämä saavutettavuusseloste koskee www.hamewiki.fi-sivustoa. Seloste on laadittu 17.9.2020 ja sitä on tarkistettu viimeksi 28.1.2021.

Häme-Wiki on käyttäjien yhteisöllisesti tuottama sivusto. Sivuston ylläpidosta vastaa Hämeenlinnan kaupunginkirjasto. Sivuston teknisenä ratkaisuna on avoimen lähdekoodin MediaWiki-julkaisujärjestelmä. Sivuston tekninen ylläpitäjä on Ambientia Oy.

Sivuston saavutettavuuden on arvioinut Ambientia Oy (5.8.2020 ja 20.1.2021).

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Palvelun voidaan todeta vastaavan saavutettavuusvaatimuksia WCAG 2.1 -ohjeistuksen A- ja AA-tasojen mukaisesti kohtalaisella tasolla.

Palvelun alkuperäinen tekninen järjestelmä (Mediawiki) on iältään jo useamman vuoden vanhempi toteutus. Saavutettavuutta on pyritty parantamaan niin järjestelmän kuin siinä käytettävien teeman toteuttajien taholta vuosien varrella, kun saavutettavuutta on alettu verkkopalveluissa huomioida enemmän. Hämeenlinnan kirjaston osalta järjestelmään on tehty kustomointeja, joita on helpompi tukea kuin koko järjestelmän tasolta vaadittavia saavutettavuusvaatimuksia. Näillä päivityksillä on saatu palvelu vastaamaan paremmin nykyaikaisiin saavutettavuusvaatimuksiin. Joitain puutteita löytyy, mutta varsinaisen informaation löytämistä estäviä puutteita ei ole.

Lain edellyttämät saavutettavuusvaatimukset eivät koske käyttäjien itsensä tuottamia sisältöjä. Kirjasto vastaa itse tuottamiensa sisältöjen saavutettavuudesta.

1.1.1 Ei-tekstuaalinen sisältö - A

  • Kaikilla kuvilla ei ole tekstivastineita. Käyttäjien toimittamassa wiki-sisällöissä joillakin kuvilla on puutteelliset alt-tekstit.

1.3.1 Informaatio ja suhteet - A

  • Otsikoita tyylitelty vain lihavoinnilla. Käyttäjien toimittamassa wiki-sisällöissä otsikot eivät aina noudata semanttisesti tasoja H1-H6.
  • Tekstiä tyylitelty b, i, ja small -tageilla.

1.3.2 Merkitykseen vaikuttava järjestys - A

  • Otsikoiden järjestys vaihtelee. Käyttäjien toimittamassa wiki-sisällöissä voi olla vaihtelevuuksia otsikoiden järjestämisessä.

Palautetta saavutettavuudesta

Saavutettavuuteen liittyvää palautetta ja kysymyksiä voi lähettää Hämeenlinnan kaupunginkirjaston verkkokirjaston palautelomakkeella tai sähköpostitse kirjasto@hameenlinna.fi. Palautteisiin vastataan kahden viikon aikana.

Valvonta

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi

puhelinnumero vaihde 0295 016 000