Hyppää sisältöön

Saavutettavuusseloste

Kohteesta Häme-Wiki
Share/Save/Bookmark
Versio hetkellä 17. syyskuuta 2020 kello 15.50 – tehnyt Ylläpito (keskustelu | muokkaukset) (Suojasi sivun Saavutettavuusseloste ([Muokkaus=Salli vain ylläpitäjät] (ikuinen) [Siirto=Salli vain ylläpitäjät] (ikuinen)))

(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Tämä saavutettavuusseloste koskee www.hamewiki.fi-sivustoa. Seloste on laadittu 17.9.2020 ja sitä on tarkistettu viimeksi 17.9.2020.

Häme-Wiki on käyttäjien yhteisöllisesti tuottama sivusto. Sivuston ylläpidosta vastaa Hämeenlinnan kaupunginkirjasto. Sivuston teknisenä ratkaisuna on avoimen lähdekoodin MediaWiki-julkaisujärjestelmä. Sivuston tekninen ylläpitäjä on Ambientia Oy.

Sivuston saavutettavuuden on arvioinut Ambientia Oy (5.8.2020).

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin saavutettava. Avoimen lähdekoodin järjestelmän ydinkoodissa havaittuja puutteita korjataan järjestelmän kehittäjäyhteisön toimesta versiopäivitysten yhteydessä. Lain edellyttämät saavutettavuusvaatimukset eivät koske käyttäjien itsensä tuottamia sisältöjä. Kirjasto vastaa itse tuottamiensa sisältöjen saavutettavuudesta.

1.1.1 Ei-tekstuaalinen sisältö - A

  • Kaikilla kuvilla ei ole tekstivastineita.
  • Painikkeilla ei ole tekstivastineita.

Korjaustyöt ovat käynnissä.

1.3.1 Informaatio ja suhteet - A

  • Sivustolla ei ole käytetty riittävissä määrin ns. aria-landmark rooleja sisällön jaottelun määrittämiseen. Katso myös kohta 2.4.1. Sivuston navigaatiossa on käytetty nav -tagia, mutta jaottelua tulisi täydentää vähintään main, header ja footer -jaottelulla.
  • Otsikoita tyylitelty vain lihavoinnilla.
  • Tekstiä tyylitelty b, i, ja small -tageilla.

Korjaustyöt ovat käynnissä.

1.3.2 Merkitykseen vaikuttava järjestys - A

  • Otsikoiden järjestys vaihtelee. Käyttäjien toimittamassa wiki-sisällöissä voi olla vaihtelevuuksia otsikoiden järjestämisessä.

Korjaustyöt ovat käynnissä.

1.4.1 Värien käyttö – A

  • Linkkien esittämiseen on käytetty vain väriä. Erityisesti leipätekstin linkkien tyyli tulee muuttaa sellaiseksi, että linkit erottuvat tekstistä myös muilla visuaalisilla keinoilla kuin pelkästään värillä.

Korjaustyöt ovat käynnissä.

1.4.3 Kontrasti (minimi) – AA

  • Värien kontrasti ei ole riittävä mm. joissain nostoikkunoidein otsikoissa.

Korjaustyöt ovat käynnissä.

2.4.1 Ohita lohkot – A

  • Sivustolla ei ole käytetty riittävissä määrin ns. aria-landmark rooleja sisällön jaottelun määrittämiseen, jolloin toistuvaa sisältöä ei voi riittävissä määrin ohittaa. Katso myös kohta 1.3.1. Sivuston navigaatiossa on käytetty nav -tagia, mutta jaottelua tulisi täydentää vähintään main, header ja footer -jaottelulla.
  • Sivustolla käytetään paljon linkkilistoja, jotka ovat merkitty pelkästään kappaleella ja linkin a-tagilla. Useammat linkkilistaukset suositellaan muutettavaksi listaelementteihin, jolloin käyttäjän on helpompi navigoida tietäen miten monta kohdetta missäkin listauksessa on, esim. ruudunlukijalla.

Korjaustyöt ovat käynnissä.

Palautetta saavutettavuudesta

Saavutettavuuteen liittyvää palautetta ja kysymyksiä voi lähettää Hämeenlinnan kaupunginkirjaston verkkokirjaston palautelomakkeella tai sähköpostitse kirjasto@hameenlinna.fi. Palautteisiin vastataan kahden viikon aikana.

Valvonta

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi

puhelinnumero vaihde 0295 016 000