Ero sivun ”Piia Karjalainen” versioiden välillä

Häme-Wikistä
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
 
(Yhtä välissä olevaa versiota toisen käyttäjän tekemänä ei näytetä)
Rivi 21: Rivi 21:


Piia Karjalanen. Vanhemmuutta ja lapsen kasvua tuettava pitkäjänteisesti. THL-blogi 1.4.2021 ([https://blogi.thl.fi/kirjoittaja/piia-karjalainen/])
Piia Karjalanen. Vanhemmuutta ja lapsen kasvua tuettava pitkäjänteisesti. THL-blogi 1.4.2021 ([https://blogi.thl.fi/kirjoittaja/piia-karjalainen/])
[[Category:Loppilaisia|Karjalainen, Piia]]
[[Category:Tieteilijät|Karjalainen, Piia]][[Category:Häme-Wiki]]

Nykyinen versio 12. maaliskuuta 2023 kello 11.23

FT, tutkija Piia Karjalainen on loppilaislähtöinen THL:n erikoistutkija, joka on erikoistunut pienten 3-7-vuotiaiden lasten käytösongelmien vähentämiseen, millä on merkitystä mm. sen suhteen, kuinka paljon lasten ja nuorten parissa on kouluväkivaltaa ja -kiusaamista myöhemmässä vaiheessa.

Karjalainen väitteli keväällä 2021 em. aiheesta tohtoriksi Helsingin yliopistossa. Karjalainen tutki erityisesti vanhemmuustaitoja tukevien ryhmien käyttöä neuvolassa ja lastensuojelussa. Ryhmät osoittautuivat tehokkaiksi ja vähensivät lasten käytöshäiriöitä sekä vahvistivat vanhemmuutta. Viidellä lapsella sadasta on Suomessa käytösongelmia, jotka edellyttävät niihin puuttumista. Monet heistä ovat myös lastensuojelun asiakkaita.

Teoksia

Parenting intervention to help children with behaviour problems in child protection and other family support services. Dissertationes Scholae Doctoralis Ad Sanitatem Investigandam Universitatis Helsinkiensis. 2021 ISBN 978-951-51-7144-3 (PDF)([1])

Lähteitä

Piia Karjalainen. Linkedin ([2])

Piia Karjalainen. Facebook ([3])

Mia Lagström. Vanhemmuustaidot avainasemassa. Aamuposti 21.3.2021

Vanhemmuutta tukevasta ryhmätoimista hyviä tuloksia lastenusuojelun perheissä. Helsingin yliopisto 16.3.2021 ([4])

Vanhemmuutta tukevasta ryhmätoiminnasta hyviä tuloksia lastensuojelun perheissä. THL 16.3.2021 ([5])

Piia Karjalanen. Vanhemmuutta ja lapsen kasvua tuettava pitkäjänteisesti. THL-blogi 1.4.2021 ([6])