Hyppää sisältöön

Petri Silvonen

Kohteesta Häme-Wiki
Share/Save/Bookmark
Versio hetkellä 19. huhtikuuta 2011 kello 10.25 – tehnyt Omv

(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa:valikkoon, hakuun
Kuvataiteilija Petri Silvonen syntyi 24.11.1970 Lammilla. Hänen äitinsä on Anne Konttinen, ja sisarensa Piritta Malisen kanssa Petrillä on ollut yhteisnäyttelyitä.Tultuaan ylioppilaaksi Lammin Lukiosta vuonna 1989 hän opiskeli Lahden Kansanopistossa taito-, ja taideaineiden linjalla vuosina 1991-92. Kuvataiteilijaksi hän valmistui Turun piirustuskoulun maalauslinjalla vuosina 1992 – 1996. Hän suoritti myös Digital-Art jatkokoulutuksen Turun Ammattikorkeakoulussa vuonna 1999. Talvella 1996 hän osallistui Nuorten taiteilijoiden talvityöskentelyyn Taidekeskus Salmelassa
Taiteilija maalaustensa edessä
.


Petri Silvonen on ollut Turun Taiteilijaseuran jäsen vuodesta 1997 sekä Lahden taiteilijaseuran jäsen vuodesta 2008. Hän on osallistunut useisiin yhteisnäyttelyihin ja pitänyt myös yksityisnäyttelyjä lähes joka vuosi tähänastisen uransa aikana. Hän on saanut työskentelyään varten useita apurahoja, mutta on toiminut myös kuvittajana ja kuvaamataidonopettajan sijaisena useita kertoja Lammilla ja Hämeenlinnassa Kaurialan koululla.
Omakuva. Akvarelli.

Petri Silvonen työskentelee tällä hetkellä pääasiassa Lammin kirkonkylässä, missä hänellä on vuokrattuna työtila vanhassa osuusmeijerissä.

Silvosen teoksia on julkisissa tiloissa mm. Lammilla Konnarin koululla, Turun kaupungin Wäinö Aaltosen museossa, Mäntyharjun kunnassa, Salmelan taidekeskuksessa Mäntyharjulla sekä Pääjärven kuntayhtymässä. Tällä hetkellä hän maalaa seinämaalausta Lammin Safari Pubiin.

Kädet.

 

Aallottaret. Piirustus.http://www.petrisilvonen.com/