Matti Oikarinen

Häme-Wikistä
Versio hetkellä 12. maaliskuuta 2023 kello 10.54 – tehnyt Samuhuovinen (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)

Matti Oikarinen hoitaa Hämeenlinnan seurakunnan A-kanttorin virkaa (vuodesta 1974) ja vuodesta 1994 lähtien hän on toiminut perustamansa Musica Tavastica – kansainvälisen kirkkomusiikkiviikon johtajana. Hän toimii myös Hämeenlinnan Sibelius-opiston urkumusiikin opettajana sekä on toiminut Sibelius-Akatemian/Kuopion osaston liturgisen soiton opettajana. Vuoden kanttoriksi Oikarinen valittiin 2010.

Matti Oikarinen on suorittanut Sibelius-Akatemiassa diplomin urkujen soitossa 1973 (prof. Kari Jussila) ja yksinlaulussa 1975 (prof. Pekka Salomaa) sekä harjoittanut pianomusiikin opintoja prof. Tapani Valstan johdolla. Matti Oikarinen on opiskellut orkesterinjohtoa Sibelius-Akatemiassa professori Jorma Panulan kapellimestariluokalla (diplomi 1987) ja professori Arvid Jansonsin orkesterinjohdon mestarikurssilla Helsingissä 1986 sekä johtanut orkesteri- ja kuorokonsertteja Suomen lisäksi Ruotsissa, Virossa, Saksassa, Unkarissa ja Slovakiassa. Hän on toiminut kapellimestarina Riihimäen kaupunginorkesterissa (1981–1983) ja Hämeenlinnan musiikkiopiston kamariorkesterissa (1981) sekä vierailevana kapellimestarina Hyvinkään ja Hämeenlinnan kaupunginorkestereissa. Oikarinen on toiminut kapellimestarina barokkikokoonpanossa, jonka muodostivat kamariorkesteri Tallinn Baroque ja kamarikuoro Tavastica.

Oikarinen on suorittanut barokkimusiikin esityskäytäntöön liittyviä jatko-opintoja Hollannissa prof. Jacques van Oortmerssenin ja Saksassa prof. Harald Vogelin johdolla. Hän on valmistunut musiikin lisensiaatiksi 1996 harjoitettuaan urkumusiikin jatko-opintoja prof. Olli Porthanin ja prof. Pentti Pellon johdolla.

Matti Oikarinen on esiintynyt urkurina ja kamarimuusikkona kotimaan lisäksi Ruotsissa, Saksassa, Virossa, Tanskassa, Norjassa, USA:ssa, Kanadassa ja Venäjällä, Bulgariassa ja Italiassa.