Arvo Koivisto ja Tiedosto:Arvo Koiviston puuveistokset.jpg: Erot sivujen välillä

Häme-Wikistä
(Sivujen välinen eroavaisuus)
p (yksi versio)
 
(Arvo Koiviston puuveistokset Opettaja ja oppilas. Kuva: Outi Valo)
 
Rivi 1: Rivi 1:
Arvo Koivisto (s. 21.2.1918) on [[Lammi|lammilainen]] taiteilija, joka tunnetaan grafiikkatöistään ja puukaiverruksistaan ja -veistoksistaan. Hänen isänsä J.H.Koivisto oli Lammin ensimmäinen kunnanjohtaja vuosina 1949-1954. Arvo Koivisto pääsi Lammin Yhteiskoulusta vuonna 1935. 
Arvo Koiviston puuveistokset Opettaja ja oppilas. Kuva: Outi Valo
 
<br>
 
==== Veistostaiteilija ja kullankaivaja  ====
 
Arvo Koivistolla oli [[Kivismäen kartano|Kivismäen kartanon]] sivurakennuksessa oma ateljee. Hän sai kartanosta materiaalia pieniin,&nbsp;elävästi tehtyihin&nbsp;puuveistoksiinsa, joita&nbsp;hän teki nimenomaan Lammilla. Monissa lammilaisissa kodeissa on näitä monista eri aiheista tehtyjä puuveistoksia.
 
Arvo Koivisto teki myöhemmin suuria seinäreliefejä. N. neliömetrin kokoisiin reliefeihin taiteilija kaiversi usein henkilöhahmoja. Koivisto teki yhteistyötä tunnetun&nbsp;pienoiskuvia veistäneen kuvanveistäjän, saarijärveläisen Hannes Autereen kanssa.
 
1950- ja 1960-luvuilla Arvo Koivisto, lempinimeltään "Napu",&nbsp;työskenteli kullankaivajana Lapissa yhtäjaksoisesti 3 - 4 vuotta. Työn ohessa hän luonnosteli aiheitaan paperille.
 
Myöhempinä elinvuosinaan Arvo Koivisto maalasi suurehkoja, henkilöhahmoja esittäviä&nbsp;öljyväritöitä.
 
[[Category:Lammi|Koivisto, Arvo]] [[Category:Kuvataiteilijat|Koivisto, Arvo]]

Versio 16. toukokuuta 2011 kello 10.19

Arvo Koiviston puuveistokset Opettaja ja oppilas. Kuva: Outi Valo