Hyppää sisältöön

Maija Itkonen

Kohteesta Häme-Wiki
Share/Save/Bookmark
Versio hetkellä 28. huhtikuuta 2021 kello 10.30 – tehnyt Kaunislehto (keskustelu | muokkaukset)

Loikkaa:valikkoon, hakuun

Maija Itkonen (o.s. Salmela, s. 1977) on hämeenlinnalaislähtöinen teollinen muotoilija, yrittäjä ja muusikko. Itkonen on Hämeenlinnan lyseon kasvatti ja vuonna 2016 hänet valittiin Vuoden lyseolaiseksi ansioistaan mm. start-up yrittäjänä.

Maija Itkonen on opiskellut teollista muotoilua Taideteollisessa korkeakoulussa ja muotoilujohtamista Helsingin kauppakorkeakoulun IDBM-ohjelmassa. Oboeta hän on soittanut 9-vuotiaasta asti ja opiskellut musiikkia Sibelius-Akatemiassa ja Göteborgin yliopistossa.

Itkonen on ollut mukana perustamassa Aalto-yliopiston Design Factorya. Hänet valittiin vuoden 2010 innovaatiojohtajaksi Business Summit 2010 -tapahtumassa Helsingissä.

Vuonna Maija Itkonen 2008 huonekaluihin integroitavia langattomia latauslaitteita kehittävän PowerKiss Oy:n. Keväällä 2013 yritys myytiin yhdysvaltalaiselle Powermatille, ja Itkonen toimi vuoteen 2015 saakka Powermatin muotoilu- ja brändijohtajana.

Parhaiten Itkonen kuitenkin tunnetaan nyhtökaurasta. Vuonna 2016 hän perusti yhdessä ystävänsä Reetta Kivelän kanssa Gold & Green Products Ltd -nyhtökaurayrityksen ja on sen toimitusjohtajana. Yrityksen osake-enemmistö myytiin Pauligille vuonna 2016.

Maija Itkosen aviomies on kirjailija Juha Itkonen. He asuvat Helsingin Arabianrannassa ja heillä on neljä lasta. Itkoset ovat kirjoittaneet yhdessä lastenkirjan Topsi ja tohtori Koirasson (2007).

Tämä artikkeli kaipaa lisää tekstiä ja tarkentamista. Auta laajentamaan artikkelia.