Hyppää sisältöön

Maija Itkonen

Kohteesta Häme-Wiki
Share/Save/Bookmark
Versio hetkellä 28. huhtikuuta 2021 kello 10.27 – tehnyt Kaunislehto (keskustelu | muokkaukset)

Loikkaa:valikkoon, hakuun

Maija Itkonen (o.s. Salmela, s. 1977) on hämeenlinnalaislähtöinen teollinen muotoilija, yrittäjä ja muusikko. Itkonen on Hämeenlinnan lyseon kasvatti ja vuonna 2016 hänet valittiin Vuoden lyseolaiseksi ansioistaan mm. start-up yrittäjänä.

Maija Itkonen on opiskellut teollista muotoilua Taideteollisessa korkeakoulussa ja muotoilujohtamista Helsingin kauppakorkeakoulun IDBM-ohjelmassa. Oboeta hän on soittanut 9-vuotiaasta asti ja opiskellut musiikkia Sibelius-Akatemiassa ja Göteborgin yliopistossa.

Itkonen on ollut mukana perustamassa Aalto-yliopiston Design Factorya. Hänet valittiin vuoden 2010 innovaatiojohtajaksi Business Summit 2010 -tapahtumassa Helsingissä.

Vuonna Maija Itkonen 2008 huonekaluihin integroitavia langattomia latauslaitteita kehittävän PowerKiss Oy:n. Keväällä 2013 yritys myytiin yhdysvaltalaiselle Powermatille, ja Itkonen toimi vuoteen 2015 saakka Powermatin muotoilu- ja brändijohtajana.

Parhaiten Itkonen kuitenkin tunnetaan nyhtökaurasta. Vuonna 2016 hän perusti yhdessä ystävänsä Reetta Kivelän kanssa Gold & Green Products Ltd -nyhtökaurayrityksen ja on sen toimitusjohtajana. Yrityksen osake-enemmistö myytiin Pauligille vuonna 2016.

Tämä artikkeli kaipaa lisää tekstiä ja tarkentamista. Auta laajentamaan artikkelia.