Ero sivun ”Koronavirustauti” versioiden välillä

Kohteesta Häme-Wiki
Share/Save/Bookmark
Loikkaa:valikkoon, hakuun
(Yhtä välissä olevaa versiota samalta käyttäjältä ei näytetä)
Rivi 24: Rivi 24:
 
Perjantai päivän (3.4.) aikana tuli huolestuttavia tietoja siitä, miten Mehiläisen, Attendon ja Esperin hoivakodeissa oli ollut koronatartuntoja. Näitä hoivakoteja on mm. Hämeenlinnassa. Myöhemmin illalla Ylä-Savossa kerrottiin kolmen iäkkään ihmisen kuolleen koronatartuntaan. Seuraavana päivänä lauantaina menehtyneiden määrä nousi 25:een. Kanta-Hämeen tilanne oli silti  lähes muuttumaton, 37 tapausta yhteensä. Myös 5.4. sunnuntaina tällä kertaa espoolaisessa hoitokodissa kuoli 3 iäkästä asukasta.
 
Perjantai päivän (3.4.) aikana tuli huolestuttavia tietoja siitä, miten Mehiläisen, Attendon ja Esperin hoivakodeissa oli ollut koronatartuntoja. Näitä hoivakoteja on mm. Hämeenlinnassa. Myöhemmin illalla Ylä-Savossa kerrottiin kolmen iäkkään ihmisen kuolleen koronatartuntaan. Seuraavana päivänä lauantaina menehtyneiden määrä nousi 25:een. Kanta-Hämeen tilanne oli silti  lähes muuttumaton, 37 tapausta yhteensä. Myös 5.4. sunnuntaina tällä kertaa espoolaisessa hoitokodissa kuoli 3 iäkästä asukasta.
  
Alkuviikosta uusia tartuntoja on tullut maltillisesti eli 6 uutta tapausta Kanta-Hämeessä. Vain yksi on kuollut tällä alueella. Yksi merkittävä muutos on, etteivät isät ym. pääse enää 8.4. lähtien Kanta-Hämeen keskussairaalan synnytysyksikköön.  Toinen se, että niin kulttuuri- ja kongressikeskus Verkatehdas kuin Hämeenlinnan kaupunginteatteri lomauttaa väkensä samoin lomautuksia on luvassa teollisuudessa SSAB:lla ja Koneella.  
+
Alkuviikosta uusia tartuntoja on tullut maltillisesti eli 6 uutta tapausta Kanta-Hämeessä. Vain yksi on kuollut tällä alueella. Yksi merkittävä muutos on, etteivät isät ym. pääse enää 8.4. lähtien Kanta-Hämeen keskussairaalan synnytysyksikköön.  Toinen se, että niin kulttuuri- ja kongressikeskus Verkatehdas kuin Hämeenlinnan kaupunginteatteri lomauttaa väkensä samoin lomautuksia on luvassa teollisuudessa SSAB:lla ja Koneella. Muualla Suomessa tilanne 7.4. paheni dramaattisesti, kun useassa hoivakodissa eri puolilla Suomea iäkkäitä asukkaita menehtyi koronaan. Tartunnan saaneiden määrä on myös kasvanut alkuviikosta mm. siksi, että testauksia on lisätty. 8.4. tartunnan saaneita Kanta-Hämeessä oli 48, joista 5 on sairaalassa, 3 tehohoidossa.
  
 
{{Tynkä}}
 
{{Tynkä}}

Versio 8. huhtikuuta 2020 kello 14.10

Hallitus asetti 16.3.2020 Suomen historialliseen poikkeustilaan koronavirustaudin takia, joka oli muuttunut maailmanlaajuiseksi pandemiaksi. Tuolloin ei vielä kukaan ollut kuollut tautiin.

Reilua viikkoa myöhemmin tautiin oli menehtynyt kolme henkilöä, joista yksi keskiviikkona 25.3.2020 Kanta-Hämeen keskussairaalassa Hämeenlinnassa. Samaan aikaan Kanta-Hämeessä oli todettu 20 tartuntaa ja kaksi oli hoidettavana sairaalassa, mutta ei teho-osastolla.

31.3. mennessä tartunta on todettu 27:lla henkilöllä ja kaikissa tapauksissa tartuntaketjuja ei ole enää pystytty jäljittämään.

Kanta-Hämeen ensimmäinen tartunta todettiin 5.3., kun Pohjois-Italiasta palanneen perheen tytöllä oli koronavirustauti, josta hän toipui. Helmikuun lopulla joukko hämeenlinnalaisia mm. Tavastian opettajia oli jäänyt 14 vuorokaudeksi karanteeniin Teneriffalle.

Tätä kirjoitettaessa 31.3.2020 kuolleiden määrä Suomessa on noussut 17:ään ja eilen hallitus päätti jatkaa poikkeustilaa ainakin 13.5.2020 asti. Hallituksen muistiossa 31.3.2020 todettiin, että koronaa on löytynyt kaikkiaan viidestä Kanta-Hämeen kunnasta, ei vain kaupungeista.

Huom!

Ajankohtaista koronaviruksesta. Hämeenlinnan kaupunki 31.3.2020 https://www.hameenlinna.fi/sosiaali-ja-terveys/terveyspalvelut/ajankohtaista-koronaviruksesta/

Kotkavirta, Johannes. Ministeriön muistio paljastaa: virus leviää myös pikku­kunnissa – katso maa­kuntasi tarkemmat korona­tiedot. Ilta-Sanomat 31.3.2020 https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006459644.html

Huhtikuu

2.4. mennessä tilanne Kanta-Hämeessä ei ole merkittävästi muuttunut. Huhtikuun alussa on tullut 6 uutta tartuntatapausta. Kaksi on hoidettavana sairaalassa, toinen teho-osastolla. Parantuneita on kymmenen. Kaikkiaan tartuntoja on ollut 33 tähän mennessä. Iltapäivällä THL kertoi uhrimäärän Suomessa nousseen 17:stä 19:ään.

Tilanne on ollut Suomessa viime päivät varsin vakaa, vaikka tartuntoja on tullut koko ajan enemmän. Tänään 3.4. julkistettiin ensimmäistä kertaa Helsingin Sanomien ja Futurice Oy:n Oiretutkan tuloksia. Kansalaiset ovat saaneet ilmoittaa verkkopalveluun omista tartuntaepäilyistään ja oireistaan. Kanta-Hämeen alueella Janakkala ja Forssa näyttäisivät olevan hieman muita alueita tautisempia. Päivän aikana on tullut 20. koronakuolema, ja samalla kerrottiin, että menehtyneiden ikä vaihtelee 56 - 102 vuoden välillä.

Perjantai päivän (3.4.) aikana tuli huolestuttavia tietoja siitä, miten Mehiläisen, Attendon ja Esperin hoivakodeissa oli ollut koronatartuntoja. Näitä hoivakoteja on mm. Hämeenlinnassa. Myöhemmin illalla Ylä-Savossa kerrottiin kolmen iäkkään ihmisen kuolleen koronatartuntaan. Seuraavana päivänä lauantaina menehtyneiden määrä nousi 25:een. Kanta-Hämeen tilanne oli silti lähes muuttumaton, 37 tapausta yhteensä. Myös 5.4. sunnuntaina tällä kertaa espoolaisessa hoitokodissa kuoli 3 iäkästä asukasta.

Alkuviikosta uusia tartuntoja on tullut maltillisesti eli 6 uutta tapausta Kanta-Hämeessä. Vain yksi on kuollut tällä alueella. Yksi merkittävä muutos on, etteivät isät ym. pääse enää 8.4. lähtien Kanta-Hämeen keskussairaalan synnytysyksikköön. Toinen se, että niin kulttuuri- ja kongressikeskus Verkatehdas kuin Hämeenlinnan kaupunginteatteri lomauttaa väkensä samoin lomautuksia on luvassa teollisuudessa SSAB:lla ja Koneella. Muualla Suomessa tilanne 7.4. paheni dramaattisesti, kun useassa hoivakodissa eri puolilla Suomea iäkkäitä asukkaita menehtyi koronaan. Tartunnan saaneiden määrä on myös kasvanut alkuviikosta mm. siksi, että testauksia on lisätty. 8.4. tartunnan saaneita Kanta-Hämeessä oli 48, joista 5 on sairaalassa, 3 tehohoidossa.

Tämä artikkeli kaipaa lisää tekstiä ja tarkentamista. Auta laajentamaan artikkelia.


Linkkejä

Kanta-Hämeessä siirrytty uuteen vaiheeseen, kaikkia koronan tartuntaketjua ei voida enää jäljittää. Hämeen Sanomat 31.3.2020 ([1])

Koronaviruspandemia Suomessa. Wikipedia ([2])

Malinen, Markku & Tolonen, Anni. Kolme vanhusta kuollut hoivakodissa Ylä-Savossa, tartuntoja myös muissa hoivakodeissa. Yle Uutiset 3.4.2020 ([3])

Niinistö, Meeri ym. Uusimmat tiedot koronaviruksesta Kanta-Hämeessä: todettuja tartuntoja nyt 33, yli kymmenen potilasta on jo toipunut taudista. Päivitämme tähän artikkeliin tuoreimmat tiedot koronan aiheuttamasta epidemiasta, jotka vaikuttavat arkeen alueella. Yle Uutiset Häme 2.4.2020 ([4])

Lauri Nuoska. Yli 100 000 suomalaisen oiredata julki: Täällä päin sairastetaan juuri nyt – katso oman kuntasi tilanne. Kuinka moni Suomessa sairastaa juuri nyt? Missä päin asuvat ihmiset uskovat saaneensa koronatartunnan? Ilta-Sanomat 3.4.2020 ([5])

Peltoniemi, Juho. Keski-ikäinen henkilö menehtyi keskiviikkona COVID-19 -tautiin Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirissä, myös pääkaupunkiseudulla menehtynyt. Hämeen Sanomat 25.3.2020 ([6])

Pesonen, Mikko. Suomessa todettu kymmenen uutta koronavirustartuntaa – Forssan seudulla sairastunut opettaja altisti tietämättään oppilaita. THL kertoi seitsemästä uudesta koronavirustartunnasta. Keski-Suomen sairaanhoitopiiri kertoi lisäksi iltapäivällä kolmesta tartunnasta. Yle UUtiset 9.3.2020 ([7])

Rautavuori, Lauri. Koronavirukseen varauduttu Kanta-Hämeen keskussairaalassa: yksittäisiä potilaita voidaan eristää Sairaanhoitopiiri ohjeistaa tartuntaa epäilevää soittamaan kuntansa perusterveydenhuoltoon. Yle Uutiset 25.2.2020 ([8])

Salonen, Viki. Kanta-Hämeessä nyt yhteensä 33 koronatapausta – Jo yli kymmenen parantunut, osa kotiutettu sairaalasta. Hämeen Sanomat 2.4.2020 ([9])

Siltanen, Mari ym. Suomessa vahvistunut viisi uutta koronavirustapausta – kolme tartunnoista pääkaupunkiseudulla, muut Pirkanmaalla ja Hämeenlinnassa. Kaikki tartunnan saaneet ovat hyväkuntoisia ja eristyksessä kodeissaan. Yle Uutiset 5.3.2020 ([10])

Tuominen, Anni. Hämeenlinnalaisia on koronaviruksen eristämässä hotellissa Teneriffalla – Karanteenin pituus 14 vuorokautta. Hämeen Sanomat 25.2.2020 ([11])