Hyppää sisältöön

Keskustelu:X

Kohteesta Häme-Wiki
Share/Save/Bookmark
Versio hetkellä 9. syyskuuta 2013 kello 15.27 – tehnyt Urjanhai (keskustelu | muokkaukset) (Lihavointi)

Loikkaa:valikkoon, hakuun

Lihavointi

Wikipediassa artikkelin nimi leipätekstin alussa on tapana lihavoida. Tämä tapa sopisi ainakin oman näkemykseni mukaan hyvin Häme-wikiinkin, mutta en nyt rupea muokkaussotimaankaan. (vrt. Toive Aartolahti)

Voisi olla myös muokkaajille avuksi jos wikipediasta mukailtaisiin vähän muitakin ulkoasu- ja typografiaohjeita.

Esim. joskus mainostin, että pitkiä linkkejä ei suinkaan tarvitse näyttää tekstissä kokonaan tai työläästi käydä luomassa niille tinyurl-tyyppisiä oikopolkuja kun linkin saa tyylikkäästi piiloon wikin normaaleilla koodeilla esim. näin: Pirttiniemennokka Kulttuuriympäristön rekisteriportaalissa. Ja samoin muokkaamista voisivat auttaa vaikka vain ihan muutama malline tai muu pikkunippeli, esim. viitteitä<ref>Tässä on viite.</ref> voisi joskus olla kiva käyttää jne. Silloin viitteet voisi koodata sivun loppuun näin:

Lähteet

{{Viitteet}}

Ja se näkyisi tekstissä näin:

  1. ↑ Tässä on viite.

Mutta en nyt esitä mitään laajoja ohjelmia, vaan muokkailen vain hiljaksiin, jos tulee vastaan jotain, minkä arvelisin erityisesti sopivan Häme-wikiin, ja niin kuin käyttäjäsivullani totesinkin niin viiteistä vapaanahan on stressitöntä kirjoittaa. Mutta jos useampi kitrjoittaja joskus lisäisi artikkeliin tietoja ja haluaisi kerrtoa lähteen, niin tämä esim. olisi viitemerkintöjen käyttöä harrastaville mahdollinen tapa tehdä se. --Urjanhai (keskustelu) 9. syyskuuta 2013 kello 08.27 (CDT)