Hyppää sisältöön

Käyttäjä:Hämeen Heimoliitto

Kohteesta Häme-Wiki
Share/Save/Bookmark
Versio hetkellä 8. huhtikuuta 2013 kello 08.03 – tehnyt Hameenheimoliitto (keskustelu | muokkaukset) (Toimintaa)

Loikkaa:valikkoon, hakuun

Hämeen Heimoliiton logo
Hämeen Heimoliitto r.y.


Hämeen Heimoliitto on perustettu vuonna 1925. Hämeen Heimoliitto toimii historiallisen Hämeen maakunnan alueella eli lähinnä Pirkanmaan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen maakunnissa.ja yhdistyksen kotipaikka on Hämeenlinna. Toimisto sijaitsee Hämeenlinnassa keskeisellä paikalla osoitteessa Hallituskatu 22.

Liitto toimii yhteistyössä kaikkien Hämeestä ja hämäläisyydestä sekä sen historiasta, nykyisyydestä ja tulevaisuudesta kiinnostuneiden kanssa. Yhteistyökumppaneihin kuuluvat myös kaikki alueen kotiseutuyhdistykset, asukasyhdistykset, kunnat ja seurakunnat. Heimoliitto on Suomen Kotiseutuliiton jäsen.

Heimoliiton jäseneksi voidaan hyväksyä sen tarkoitusperiä kannattava kunta, seurakunta, osakeyhtiö, osuuskunta, rekisteröity yhdistys tai muu niihin verrattava yhteisö, säätiö tai yksityinen henkilö. Jäsenet voivat olla: kuntajäseniä, yhdistysjäseniä, kannattajajäseniä ja henkilöjäseniä, jotka voivat olla vuosijäseniä tai ainaisjäseniä.

Häme-teko

Heimoliitto haluaa huomioida aktiivisia Hämeen kehittäjiä. Tämän johdosta Heimoliitto jakaa vuosittain Häme-teko palkinnon merkittävästä toiminnasta hämäläisen kulttuurin tai kulttuurimaiseman hyväksi. Palkinto on jaettu vuodesta 1998 lähtien.
Häme-teko laatalla palkittava teko voi olla tapahtuma, talkootempaus, merkittävä julkaisu tai muu henkilön tai yhteisön huomion ansaitseva aikaansaannos.
Lisäksi jaetaan vuosittain kunniakirjoja hyville ehdokkaille. Aikaisemmin kunniakirjan saaneet voidaan huomioida Häme-teko valinnassa.
Ehdotuksen tekijä voi olla yksityinen henkilö, yhdistys tai muu yhteisö, kunta tai seurakunta. Palkitut valitsee Heimoliiton hallitus vuosittain joulukuussa.


Lähteet

Jukka Peltovirta, Kulta Häme, Hämeen Heimoliitto ry 2001

www.hameenheimoliitto.fi/