Joona Keskitalo

Häme-Wikistä
Versio hetkellä 12. maaliskuuta 2023 kello 11.24 – tehnyt Samuhuovinen (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)

Hämeenlinnassa nuoruutensa viettänyt Joona Keskitalo (s. 1992) on kirjoittanut rikosromaanin Tottelemattomat (2021), jolla hän löi itsensä kertaheitolla läpi. Joten häntä tituleeraan tällä hetkellä perustellusti kirjailijaksi. Joonan isä on 10-ottelijana suomalaisille tunnetuksi tullut Petri "Elmo" Keskitalo.

Tällä hetkellä Joona Keskitalo asuu Espossa ja ennen kirjallista uraansa hän teki hommia varastossa, manageroi urheilijoita sekä teki tuotekehittelyä markkinointialan yrityksessä.

Tottelemattomat on suunnitellun trilogian aloitusosa. Teoksen käännösoikeudet on myyty mm. Saksaan, Sveitsiin ja Itävaltaan. Toinen osa Kunniattomat (2022) ilmestyy elokuussa vuonna 2022. Sarjan aloitus on optioitu myös tv-draamasarjaksi.

Tottelemattomat (2021)

Keskitalon ensimmäisen romaani liikkuu julkisuudessa paljon puhutun Katiska-vyyhden ja Aulis Aarnion -tapauksen ympärillä eli ollaan huumekaupan maailmassa.

Romaani kertoo siitä, miten neljä päälle kolmikymppistä entistä kaverusta alkaa tieten tahtoen - onnekkaiden sattumien ansiosta - harjoittaa laajamittaista huumekauppaa Suomessa. Huumeet he ostavat Venäjältä.

Näin yksi neljästä Jonas kuvailee heitä ja heidän huumehuuruista yrittäjänä toimimisen todellisuuttaan:

Meidän ei tarvitse olla kaikista pahimpia. Voimme valita ja niin teemmekin. Keskitymme huumeteollisuuteen. Etenkin kokaiiniin. Huumebisnes ei ole sen moraalittomampaa kuin tehtaat, jotka pumppaavat ilmakehän täyteen saastaa. Itse asiassa se on paljon terveemmällä pohjalla. Ihmisillä on sentään oikeus valita, ostavatko tuotetta vai eivät. Tehtaat eivät kysele. Sitä paitsi huumeet eivät ole katoamassa mihinkään ennen kuin ihmiset lopettavat niiden ostamisen.

Kirja on saanut kriitikoiden ja bloggaajien keskuudessa varauksettoman myönteisen vastaanoton, ehkä siksi että kirja on niin hyvin kirjoitettu. Sen sijaan rikollisten sympatisoiminen on kyseenalaista. He ikään kuin vain ajautuvat yhteistyöhön Venäjän mafian ja paljon pahempaa (?) rikollista toimintaa harjoittavan moottoripyöräkerhon sekä pahojen poliisien kanssa.

Teokset

Tottelemattomat. Bazar. 2021. Tottelemattomat ; 1. ISBN 978-952-376-166-7

Kunniattomat. (Tulossa, syksy 2022)

Lähteitä

joona.keskitalo. Instagram ([1])

Joona Keskitalo: Tottelemattomat. Kirsin Lukunurkka -blogi 12.12.2021 ([2])

Riikka Happonen. Joona Keskitalon debyytti vakuuttaa. Hämeen Sanomat 16.11.2021

Kai Hirvasnoro. Joona Keskitalon sensaatiomaisen hyvä Tottelemattomat uudistaa huumedekkarin 2020-luvulle Kansan Uutiset 21.11.2021 ([3])

Emmi Laukkanen. Kirjailija Joona Keskitalo, 29, kertoo mitä on perinyt urheilijaisältään: ”Kotoa opin, ettei ole häpeä hävitä tai kaatua, mutta aina yritetään täysillä". Kodin kuvalehti 3.9.2021 ([4])

Joona Keskitalo: Tottelemattomat. Annelin kirjoissa -blogi 18.8.2021 ([5])

Kari Jääskeläinen. Joona Keskitalo: Tottelemattomat - kun kaveriporukka päätti trendikkäästi rikastua huumekaupalla. Kirsin Book Club 12.8.2021 ([6])

Joona Keskitalo. Bazar kustannus ([7])